Suriyeli sayısı yaklaşık 2 ayda ortalama bin kişi arttı

Kayseri'de bulunan Suriyeli sayısının yaklaşık bir ayda ortalama olarak bin kişi artış gösterdiği kaydedildi.

Suriyeli sayısı yaklaşık 2 ayda ortalama bin kişi arttı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden elde edilen 2018 yılına ait son verilere göre Kayseri’de bulunan Suriyeli miktarının artış gösterdiği kayıtlara geçti. Buna göre 2018 yılı 8 Kasım itibariyle toplam 76 bin 807 olan Suriyeli sayısının, 2018 yılı 27 Aralık itibariyle ise toplam 77 bin 698’e ulaştığı görüldü. 
 
Kentte yaşayan Suriyelilerin oranı da arttı. Buna göre 2018 yılı 8 Kasım itibariyle Suriyelilerin Kayseri nüfusuna oranı yüzde 5.58 olurken, 2018 yılı 27 Aralık itibariyle ise bu oran yüzde 5.64’e yükseldi. Oran olarak yurt genelinde de Kayseri’deki tablonun bir benzeri hakim.
 
KAYSERİ’DEKİ SURİYELİ ORANI ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE 
 
Kayseri’deki Suriyeli oranının ülke genelindeki Suriyeli oranından yüksek olduğu dikkatleri çekti. Buna göre son bilgilerde Türkiye genelindeki Suriyeli oranı yüzde 4.48 olarak gerçekleşirken, Kayseri’deki Suriyeli oranı ise yüzde 5.64 oldu.
 
KENTTE USULSÜZ TİCARET YAPANLARI VAR
 
Son günlerde, Kayserili esnafın şikayetlerinde belirtildiği üzere kentteki bazı Suriyelilerin izinsiz ve usulsüz tüp gaz satışı yaptıkları iddia edilirken, bunların kentteki esnafın ekonomik anlamda mağduriyetine neden olduğu, devletin vergi nedeniyle kaybına, halkın da güvenliği noktasında tehlikeye düşmesine neden olduğu ifade ediliyor.
 
KENTE KATKISI DA OLUYOR
 
Kentteki Suriyelilerin şehre bazı katkılarının olduğu da dikkatleri çekiyor. Kültürel anlamda farklıklıları Kayseri’de yaşatan Suriyeliler, ekonomik anlamda da kayıtlı olarak tatlıcı dükkanı, bakkaliye, kuyumcu, lokanta ve ekmek fırını gibi şehrin ekonomisine ve halkına katkı sağlıyor. HABER: KAAN AKBAŞ