Sosyal medyada 'poşet' dolusu espriler

Kayseri'de ve Türkiye'de çeşitli sosyal medya platformlarında, yasalaşan ve 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe konulan ücretli poşet uygulaması espri ve eleştiri konusu oldu.

Sosyal medyada 'poşet' dolusu espriler

POŞET İADE EDEN DE VAR, EL ARABASI İLE GELEN DE
 
Yurdun her köşesinden ücretli poşet uygulamasına çeşitli alternatifler geliştiren vatandaşların kimisi markete el arabaları ile gelirken, kimisi de fişe yazılan ve ücret alınan poşeti iade etti. 
 
ESPRİ KONUSU OLDU, ELEŞTİRİ VE ÖNERİLER DE GELDİ
 
Çevre temizlinin amaçlanana ve yasalaşarak yürürlüğe giren ücretli poşet uygulaması, sosyal medya platformlarında espri konuşu oldu. Kimisi sosyal medyadan marketten ücretli olarak aldığı poşeti geri iade ettiğini paylaştı, kimisi ise markete el arabası ile gittiği ve marketten satın aldığı ürünleri el arabasına doldurduğu görüntüleri paylaştı. Yapılan yorumlarda ise; ‘25 kuruşa halka satana kadar, halktan 25 kuruşa toplayın bir tane poşet kalmaz piyasada..çevre tertemiz olur..’, ‘baskısız poşete ücret ödenir. Baskılıya kesinlikle ücret ödemeyin. Paramızla reklam yapmayalım. Akıllı olalım’, ‘su aldın ambalajı plâstik tavuk aldın ambalajı plâstik püskevit aldın ambalajı plâstik plastikte plâstik neyin kafası bu’, ‘acaba poşete yatırım mı yapsak. Altın gibi artar mı ki. Yada düşer mi. Aklımda deli sorular’, ‘satıyorum 24 kuruş daha sıfır yırtık pırtık yok sağlam öcüler yazmasın detaylı bilgi için randevu alın’ gibi espri, eleştiri ve önerilerde bulunanlar oldu. HABER: KAAN AKBAŞ