SIKINTILARI EL BİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin geleneksel hale gelen sanayiciler onuruna gerçekleştirdiği iftar yemeği yoğun bir katılım ile bu yılda birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi.

SIKINTILARI EL BİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğine Kayseri OSB'de faaliyet gösteren sanayiciler başta olmak üzere Kayseri protokolü, Kayseri OSB Teknik Koleji öğrenci ve öğretmenleri, ilimizde öğrenim gören yerli ve yabancı uyruklu öğrenciler yoğun bir ilgi ile katıldı.
 
Akşam ezanına müteakiben dualar eşliğinde oruçların açılmasının ardından Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan bir konuşma yaptı.
 
Nursaçan konuşmasında;
 
Ramazan ayı, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde yaşandığı paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma için iyi bir mektep, iyi bir fırsat ve imkândır.
 
Ülke olarak bazı zamanlar ekonomik sıkıntılar yaşıyor, zorlu süreçlerden geçiyoruz. Dünyanın her ülkesinde de böyle sorunlar yaşanmaktadır. Millet olarak, böyle süreçleri el birliği ile aşacağımıza inanıyoruz. İş Dünyası olarak; Umudumuzu ve ümidimizi yitirmeyeceğiz.
 
Moral ve motivasyonumuzu kaybetmeyeceğiz. Kayseri OSB Yönetimi olarak uygulamaya dönük projelerimize devam ediyoruz.
 
Birçok önemli projeyi hayata gerçirdik. Türkiye’nin 55 MWp ile en büyük Güneş Enerji Santralini hayata geçirdik.
 
Dış ticaretin geliştirilmesi adına; Kayseri OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulmuştur.
 
Yurt dışında, üreticilerimizin ürünlerini 365 gün sergileyeceği, Türkiye Ticaret Merkezleri kurulması için çalışmalar sürdürülmektedir. Türkiye Ticaret merkezinin ilki yakın bir zamanda Dubai de hizmet vermeye başlayacak.  Böylece Kayseri OSB’yi Dubai üzerinden, Afrika ve Ortadoğu'ya açacağız.
 
Bu konuda sağlamış olduğu katkılardan dolayı Ticaret bakanımıza ve bakanlık yetkililerine teşekkür ediyoruz.
 
Kayseri OSB Endüstriyel Tasarım Merkezi’ne ayrı bir önem veriyoruz. 2018 yılına yaklaşık 1000 adet projeyi siz değerli sanayicilerimizin hizmetine sunduk. Bu merkez Kayseri’nin Bakanlık Onaylı ilk tasarım merkezidir. 
 
Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi hizmete girmiştir. 2. hol inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Fuarımıza sağlamış olduğu katkılardan dolayı; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ORAN yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Gördüğünüz gibi sadece konuşmuyoruz, projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz.  İnadına yatırım, inadına üretim, inadına istihdam, inadına ihracat diyerek yolumuza  devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki, üretim varsa ekonomi güçlü olur. Bir görevimiz ve sorumluluğumuz var,  O da; sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeyi yani istikrarı devamlı kılmalıyız.
 
Pek tabii olarak, hükümetimizden beklentilerimizi her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Kısır, içi boş, yersiz ve gereksiz tartışmaları bir kenara atarak asıl gündem olan ekonomiye odaklanmalıyız . Hep birlikte yeni başarı hikayeleri yazacağız inşallah.
 
Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için büyük fedakârlık gösteren, vefakâr ve cefakar tüccarlarımızı ve sanayicilerimizi yürekten kutluyorum.
 
Allah işlerinizi kolay ve bereketli kılsın. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz, bu güzel ve bereketli buluşmanın, çok değerli olduğuna inanıyorum” dedi. BÜLTEN