Seçim geçti, bakanlıklar merak konusu oldu

24 Haziran seçimleri geride kalırken yeni sistemde milletvekillerinin bakan olamaması milletvekili seçilen mevcut bakanların durumuna gözleri çevirdi.

Seçim geçti, bakanlıklar merak konusu oldu

24 Haziran seçimleri Cumhur ittifakının galibiyeti ile sonuçlanırken yeni sistem ile bakanların milletvekilleri dışından atanmasının öngörülmesi, Kayseri milletvekili bakan Özhaseki’nin ve diğer bakanların bakan olup olmayacağına gözleri çevirdi.
 
Konuyla alakalı olarak kulislerde Erdoğan'ın seçim sürecinde 315 milletvekilini çıkarmaları halinde mevcut bakanların milletvekili olması durumunda da bakan olabilmesine olanak tanınabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak seçim sonucundan AK Parti’nin 295 milletvekili çıkardığı kayıtlara geçerken, bundan sonraki süreçte bakanların durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. 
 
BAŞKA BİR FORMÜL BULUNUR MU?
 
Yeni sisteme göre milletvekili olan bir kişi aynı zamanda bakan olamadığı bilinirken, Erdoğan’ın, 24 Haziran için hazırladığı milletvekili listesine adını yazdığı 22 bakanın (başbakan dahil) yasal olarak tekrar hükümette görev yapma imkanı bulunmadığı belirtiliyor. Bu durumda seçim sonrasında bu isimlerin ya bakan olamayacağı veya yeni bir formül bulunacağı akıllara geliyor. Bir süre önce Erdoğan’ın milletvekillerinden bazılarının bakan olmaları için istifasını istemeyeceğini söylediği iddiası da doğru çıkarsa mevcut bakanlar yeni dönemde ya bakan olmayacak, ya da başka bir formül bulunacak. HABER: KAAN AKBAŞ