SAMİ YANGIN ANADOLU LİSESİ 2019 YILI 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

Sami Yangın Anadolu Lisesi'nin bu yıl 6.sını düzenlediği 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI geniş bir katılım ile başladı.

SAMİ YANGIN ANADOLU LİSESİ 2019 YILI 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

Fuar, Okul Müdürü Adnan Dinç’in açılış konuşmasıyla şunları söyledi: “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl altıncısını düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
 
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
 
Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda matematik, fizik, kimya, biyoloji, sağlık bilimleri, dil ve edebiyat, tarih ve din kültürü ve ahlak bilgisi alanlarında 30 projeyi 68 öğrencimiz 15 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.
 
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimiz ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesi üzerine çıkarabilirler.
 
Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.
 
Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda bilim dünyasında ses getirecek daha çok projeyle sizlerle birlikte olmayı temenni ediyor hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”
 
Milli Eğitim Müdürlükleri yetkililerince açılışı yapılan ve İki gün sürecek olan fuarda Sami Yangın Anadolu Lisesi’nin 68 öğrenci ,15 danışman öğretmenin 30 projesi sergileniyor.
 
Öğrencilerde bilimsel düşünceyi ve bilime karşı ilgiyi artırmayı amaçlayan TÜBİTAK bilim fuarı sonrasında Kayseri Milli Eğitim Eğitim Müdürlüğü ARGE servisi TÜBİTAK temsilcilerince Proje yürütücüsü Leyla Başayiğit’e katkı ve çalışmalarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi. BÜLTEN