Rusya Meclisi Duma'nın Temsilcisi Kayseri'de

Rusya Federasyonu Duma Meclis Başkan Yardımcısı Tolsytoy Peter Olegovic ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan yardımcısı Kayserili işadamı Sami Yıldırım, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına Türkiye'de ilk olarak Kayseri'yi ziyaret etti.

Rusya Meclisi Duma'nın Temsilcisi Kayseri'de

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve çok sayıda işadamıyla görüşen Rusya Duma Meclisi Dış İlişkiler heyetinin temaslarının çok yararlı geçtiği belirtildi. 
 
Heyette yer alan Kayserili işadamı Sami Yıldırım ziyarete ilişkin şu bilgileri verdi; “Kayseri,  doğduğum ve ilk iş hayatına atıldığım şehir. Doğrusu Kayseri’de çok şey öğrendim. Yaklaşık 30 yıldır Rusya’da işadamı olarak çalışmaktayım. Birçok sektörde çalışıyorum. Yaptığım inşaat projeleri ile birçok ödül aldım. Duma Meclisi Başkan Yardımcısı sayın Tolstoy Peter Olegeviç beyin davetiyle Moskova’da yapılan bir törenle şahsıma Dış İlişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı yetki belgesi verildi. Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti devleti işadamlarının karşılıklı işbirliği ve yatırım koordinasyonu öncelikli görevim. Türkiyeli sanayicinin ve Rusyalı işadamlarının birbirine ihtiyacı var. Her iki tarafı doğru bir planlama ve doğru işlerde bir araya getirirsek inanın çok yakın gelecekte her iki ülkenin menfaatine büyük işler yapılacaktır ve bunun için Kayseri’nin çok önemli bir sanayi ve de ticaret kendi olduğunu düşünüyorum” dedi.
Sami Yıldırım, Kayseri’deki görüşmelerde çok olumlu ve  umut veren diyaloglar geçtiğini kaydederek, “Yakın zamanda buradan bir heyeti Moskova’ay davet ederek, adımların daha hızlı atılarak karşılıklı menfaate dayalı ticari adımların da atılmasını sağlamaya gayrete edeceğiz”  diye konuştu. HM