RİZE'DE DAĞILDIK... 3-0

On haftadır kaybtemeyen ve Rize'ye rekor için giden İstikbal Mobilya Kayserispor, adeta hüsrana uğradı. Hem yenilmezik serisi son buldu hem de kötü görüntü gelecek için endişelendirdi.

RİZE'DE DAĞILDIK... 3-0

DEVRE 1-0 SONA ERDİ
 
   Çaykur Rize deplasmanına son on maçta; 5 galibiyet, 5 beraberlik ve kaybetmeyi unutarak giden İstikbal Mobilya Kayserispor umduğunu bulamadı. 3-0. Her iki takımında rahatca pozisyon bulabildiği maçta evsahibi ekip 22.dakikada Vedat Murigi'nin golüyle devreyi 1-0 önde kapattı. Bu devrede Kravets ve Umut iki neçt pozisyonu kullanamadılar. Kaçan bu iki pozisyon da ilk yarının yenik kapatılmasında ana etken oldu. 
 
BASİT HATALAR FARKI GETİRDİ
 
   İkinci yarının henüz ilk dakikasında İstikbal Mobilya Kayserispor Chery ile gole yaklaşsa da kaçan bu pozisyon da maçın kırılma anı oldu. Önce Samudio farkı ikiye çıkardı ardından Vedat Murigi penaltıdan attığı golle maçında bitişini ilan etti. Evsahibi ekip, final niteliğindeki maçta sahada daha çok isteyen, mücadele eden ve oyuna hükmeden taraf olarak göründü. Sarı-kırmızılılar'da Mensah'ın yokluğu çok hissedildi.
 
ÖNEMLİ DAKİKALAR...
 
6.dakikada savunmanın arkasına haraketlenen ve kaleci Lung ile karşı karşıya kalan Umar Aminu'nun vuruşunda Lung gole izin vermedi. 9.dakikada Umut'un soldan ortasında altı pasta müsait durumda Artem Kravets topu kale yerina auta attı. 22.dakikada sağdan ortasında savunmanın uzaklaşıramadığı topu önünde bulan Boldrin'in vuruşunda Lung'tan dönen topu Vedat Murigi ağlara gönderdi 1-0. 28.dakikada cezasahasına gönderilen topa hareketlenen Umut, topu ıskalayınca takımını mutlak bir golden etti. 36.dakikada Deniz'in sağ çaprazdan kullandığı frikikte kaleci Gökhan gole izin vermedi.
 
46.dakikada Deniz Türüç'ün soldan otasında Chery altı pasta bomboş pozisyonda topu auta attı. 55.dakikada Meljnak'ın soldan ortasında topu göğsüyle düzeltip önüne alan Samudio düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı 2-0. 60.dakikada Umut Bulut'un çaprazdan sert şutu üst direktön döndü. 66.dakikada Boldrin'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Vedat Murigi farkı üçe çıkardı 3-0. 82.dakikada Kravets bomboş kale yerine tapu üst direğe nişanladı.
 
>Celal Kösedağ