Ramazan ve İnfak Temalı Resim Ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle ortaokul öğrencilerine yönelik 'Ramazan ve İnfak' temalı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere 26.06.2019 Çarşamba günü İl Müftülüğünde ödül töreni düzenlendi.

Ramazan ve İnfak Temalı Resim Ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Ödül törenine katılan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilerden biricilere yarım altın, ikinci ve üçüncülere çeyrek altın veridi. Ayrıca tüm yarışmacılara Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.
 
Komisyonun seçimi sonucunda; kompozisyon dalında Hacılar İlçesi Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Büşra Çakır birinci, Akkışla İlçesi Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ümmühan Burak ikinci ve Melikgazi İlçesi Fatin Rüştü Zorlu Ortaokulu öğrencisi Sefa Biçer ise üçüncü oldu.
 
Resim dalında ise Kocasinan İlçesi Gazioğlu Ortaokulundan Gülfidan Kesgin birinci, Develi İlçesi Şehit Üsteğmen Ömer Mavi Ortaokulundan Melike Sude Samatlı ikinci, Melikgazi İlçesi Şehit Ali Örnek Ortaokulundan Gizem Nur Karabudak ise üçüncü oldu.
 
11.06.2019 Salı günü İl Müftülüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen yarışmanın komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcımız Ahat Taşcı, komisyon üyeliğini ise Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. A.Kürşat Albayrak, Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İkbal Bulut, Görsel Sanatlar Öğretmeni Ercan Şener, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Sahfet Issı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Vaiz İsa Güler ve Tuba Köse yaptı.
 
İL MÜFTÜSÜ GÜVEN ÖZVATAN VE FELAHİYE İLÇELERİNİ ZİYARET ETTİ
 
İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ilçe ziyaretleri kapsamında Özvatan ve Felahiye İlçelerini ziyaret etti.
 
Sayın Güven, Özvatan İlçesi’nde yapılan İlçe Müftüleri toplantısı öncesi Özvatan Kaymakamı Sayın Menderes Topçuoğlu’nu, Özvatan Belediye Başkanı Sayın Halit Demir’i ve Özvatan İlçe Müftüsü Sayın Bilal Dut’u makamlarında ziyaret ederek Özvatan İlçesi’nde yürütülmekte olan Din Hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu.
 
Ziyaretler sonrası İlçe Müftüleri toplantısına katılan Sayın Güven, toplantı sonrası Özvatan Merkez Camii’nde öğle namazını kıldırdı ve namaz sonrası cemaate hitap etti.
 
Namaz sonrası Felahiye İlçesi’ne geçen Sayın Güven, burada da öncelikle Felahiye Kaymakamı Sayın Yusuf Cankatar, Felahiye Belediye Başkanı Sayın Vural Coşkun’u ve Felahiye İlçe Müftüsü Sayın Yusuf Ay’ı makamlarında ziyaret ederek Felahiye İlçesi’nde yürütülmekte olan Din Hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu.
 
Ziyaretler esnasında Sayın Güven, Felahiye Kaymakamı Sayın Yusuf Cankatar ile birlikte Felahiye İlçesi’nde yapımı devam etmekte olan Felahiye Merkez Camii inşaatını gezerek Felahiye Merkez Camii Yaptırma Yaşatma ve Hizmet Derneği Başkanı Hacı Ali Kesici’den cami inşaatı hakkında bilgi aldılar.
 
Daha sonra Sayın Güven, Felahiye Cumhuriyet Camii’nde ikindi namazını kıldırdı ve namaz sonrası burada da cemaate hitap etti.
 
Özvatan İlçesi’nde gerçekleştirilen Haziran ayı ilçe müftüleri toplantısında, Ramazan ayı faaliyetlerinin değerlendirilmesi, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Yaz Döneminde Yürütülecek Gençlik Çalışmaları” konulu yazısının görüşülmesi, Her İlçe Müftülüğümüzün kütüphanesinde braille alfabeli K. Kerim bulundurması, “Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu”nun tanıtımının yapılması, “2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları” konulu yazının görüşülmesi ve gündemdeki diğer konular” görüşüldü. BÜLTEN