RAHMET CAMİSİ'NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Kayseri Sakarya Mahallesi'nde hayrseverlerin gayretleri ile yapımı tamamlanan Rahmet Camisi ve Kur'an Kursu açılışına Kayseri protokolü tam kadro katıldı.

RAHMET CAMİSİ'NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Gerçekleşen açılışa Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın, AK Pati Milletvekilleri Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven, ilçe kaymakamları, üniversite rektörleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
 
Cuma namazının ardından açılış töreni gerçekleştirilen Rahmet Camisi’nin başta Yaşar Ata, dernek üyeleri ve diğer hayrseverlerin büyük gayreti ile açıldığına vurgu yapılırken, cami dualarla açıldı. Törende konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Güven, cami yaptıranlar için Kur’an’da Allah’ın cennette kendilerine köşk hazırladığını bildirdiğine vurgu yaparak cami ve buna benzer faydalı hayr eserleri bırakanların amel defterinin kapanmayacağının da peygamberimiz tarafından bildirildiğini belirtti. Müftü Güven, hayrsever Yaşar Ata ve diğer hayrseverlere, ayrıca belediye başkanlarına teşekkür etti. 
 
PALANCIOĞLU; “CAMİLER KADAR İMAM VE MÜEZZİNLER DE ÖNEMLİ”
 
Törende söz alan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise yaptığı konuşmada, yeni görevindeki ilk gününde bu açılışın anlamlı olduğuna değinerek, camilerin birlik ve beraberlik için önemli olduğuna işarete etti. Palancıoğlu açıklamalarında ayrıca camiler kadar önemli olan bir başka unsurun da imamlar ve müezzinler olduğunu vurguladı. Palancıoğlu, yol gösterici olan imam ve müezzinlerin sayısını artması temennisinde bulunarak hayseverlere teşekkür etti.
 
BÜYÜKKILIÇ: “MELİKGAZİ’NİN GÜZEL GELENEĞİ”
 
Cami açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, hayrseverliğin Melikgazi’nin güzel bir geleneği olduğuna değinerek, bu geleneği devam ettireceklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi mazeret değil hizmet üreteceklerini bildirdi. Büyükkılıç, Rahmet Camisi’nin namaz kılanı bol olması temennisinde bulunarak, hayrseverlere teşekkürleri iletti. 
 
YILDIZ: “SADECE CAMİLER DEĞİL, KUR’AN KURSLARI DA HİZMET EDİYOR”
 
Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, Türkiye’de yaklaşık 90 bin cami bulunduğunu ifade ederek, bunların sadece cami değil, Kur’an Kursu olarak da hizmet verdiklerini ve eğitime katkıda bulunduklarını belirtti. Yıldız, cami, okul, Kur’an Kursları gibi hizmetlerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, hayrseverlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
 
GÜNAYDIN: “CAMİ YAPMAK GÜZEL AYNI ZAMANDA ZOR BİR HİZMET”
 
Törende son sözü alan Kayseri Valisi Şehmuz Günaydın ise cami yaptırmanın güzel ancak zor bir görev olduğunu ve hayrseverlerin bu işi gayretle yaptığına değinerek sözü Kayseri’deki uyum kültürüne getirdi. Vali Günaydın, Kayseri’deki kurumlar arası uyumun bu tür hayr çalışmalarına katkıda bulunduğuna vurgu yaptı ve Kayseri’de uyum kültürü devam etikçe bu hizmetlerin de süreceğine değindi. Vali Günaydın hayrseverlere teşekkür etti. 
 
Konuşmaların ardından Rahmet Camisi ve Kur’an Kursu’nun dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi, haysersever Yaşar Ata’ya plaket takdim edildi. Açılış sonrasında yemek ikramında bulunuldu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ