Palancıoğlu 'Taşkın Su Kanalları Yağışlı Günlerde Melikgazi şehrinin adeta Sigortası Olmaktadır'

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak Erciyes Dağı taşkın su doğal kanallarına yapılan çalışmalar neticesinde aşırı yağışlarda oluşabilecek su taşkınları ile çevre ve doğanın zarar görmediğini söyledi.

Palancıoğlu 'Taşkın Su Kanalları Yağışlı Günlerde Melikgazi şehrinin adeta Sigortası Olmaktadır'

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak 8 mahallede yapılan taşkın su kanallarının sayesinde yağışlı günlerin artık kabus olmaktan çıkarıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yağmur sularının artık kontrollü bir şekilde Kızılırmak nehrine taşındığını kaydetti.
 
Taşkın su kanallarının üstünün kapatılması ve yapı yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu ve Erciyes Dağından akan suların yüzyıllardır oluşturduğunu doğal suyolu ile Kızılırmak Nehrine taşındığını hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, kanalların düzenli olarak temizlendiğini ve çevre kirlenmesi ile görüntü kirliliğinin önlendiğini bildirerek şu açıklamalarda bulundu;
 
"Erciyes Dağından akan yağmur ve kar suları artık kâbus olmaktan çıkmıştır. Çünkü bu suların doğal su kanalları ile Kızılırmak nehrine ulaştıran toprak zeminli kanallar artık beton zeminli olup, sürekli olarak temizlenmektedir.  Ayrıca zeminde eğim verilerek su akışkanlığı sağlanmıştır. Yan duvarları perde beton yapılarak oluşturulan kanallarda yayalara özel köprüler yapılmıştır. Çevresi ve doğa ile bütünleşen bu kanallar çevresinde oturma bankları, yürüyüş ve koşu yolları oluşturulmuştur. Bir çalışma ile hem doğa, hem çevre, sel baskınları korunmuş hem de spor ve oturma alanları oluşturulmuştur "
 
“Yeni Bir İş Kolu Ve Üretim Alanı Oluşturulmasına Destek Sağlarız”
 
Solucan Gübresi Üreticileri Dernek Başkanı Ayşe Çoşkun, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu´na Solucan Gübresi üretimi, kullanım alanları ve tarımda verimlilik sonuçları ile ilgili olarak bilgiler verdi. 
 
Melikgazi Belediyesi’nin üretime, istihdama ve ekonomik yatırımlara büyük önem verdiğini hatırlatan Solucan Gübresi Üreticileri Dernek Başkanı Ayşe Çoşkun “tarım ürünlerine yapılan destek ve katkılar genel ekonomiye yansımaktadır. Melikgazi İlçesinin tarımsal alanları bulunmaktadır. Bu alanlarda Solucan Gübresini tanıtmak, kullanımını artırmak istiyoruz. Bu amaç ile Başkan Dr. Palancıoğlu’nu ziyaret ettik. Solucan Gübresi internet üzerinden dahi satışını yapmak istiyoruz. Bu çok önemlidir. Çünkü üretim demek satış, pazarlama ve istihdam demektir” dedi.
 
Bu tür ziyaretlerden büyük keyif aldıklarını çünkü ilçe içerisinde bu tür ender ve özel üretim yaparak hem girişimciliklerini ortaya koyan, hem de şehrin ufkunu açan bireylerle tanışma imkanı bulduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Melikgazi ilçesinde son yıllarda büyük gelişim ve değişim gözlenmektedir. Üretim ve ticarette de büyük ilerlemeler kayıt edilmektedir. Özellikle enerji konusunda büyük yatırımlar gerçekleşmekte, küçük sanayi siteleri ile büyük üretimlerin temeli atılmaktadır. Tıpkı bu Solucan Gübresi üretiminde olduğu gibi yeni bir iş kolu ve üretim alanı oluşturulmasına destek sağlarız. Çünkü bu üretim aynı zamanda ekonomik kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayacaktır”
 
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi şehri aynı zamanda kendine özgü bitki ve meyveleri olan bir üretim şehri olduğunu bu açıdan tarıma yapılacak her türlü projeye açık olduklarını sözlerine ekledi.
 
“MELİKGAZİ BELEDİYESİ İLE ORAN ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI”
 
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi tarafından, Orta Anadolu Kalkınma Ajansına sunulan “Melikgazi’de Stratejik Planlama” adlı proje başarılı bulunarak, EĞİTİM VE DANIŞMANLIK konusunda sözleşme imzalandığını söyledi.
 
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Teknik Destek Projeleri kapsamında Melikgazi Belediyesi Stratejik plan hazırlanmasında eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Proje ile 3 aylık süre içerisinde 4 ayrı Stratejik Plan hazırlanması eğitimi ve 6 günde stratejik plan hazırlama danışmanlık hizmet alımı gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
2020 ile 2024 yılları arasında yapılacak çalışma ve yatırımların Melikgazi’ye ayrı bir misyon ve vizyon katacağını dolayı ile Bölge Şehir Kayseri için bir bakıma yol haritası olacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Oran ile yapılan sözleşme gereği öncelikle Stratejik planı hazırlayanlar için eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Sonra da teknik konuları içeren eğitim sonucu fizibilite çalışması ile 2024 yılına kadar yapılacak yatırımların detaylı listesinin çıkarılacaktır. Stratejik planlama belediyemize; kaynakların verimli kullanımını, birimler arası işbirliğinin geliştirilmesi, yetki ve sorumlulukların netleşmesi, zaman ve kaynak israfının önlenmesi, rekabetçi yapılanmanın kazanılması ve sonuçta kurumsallaşmanın sağlanması ve başarının artması gibi yararları olacaktır” dedi.
 
“Atık yağlardan, biogaz ile ekonomiye katkı, belediye yatırımlarına mali kaynak”
 
Melikgazi Belediyesi tarafından başlatılan, işletme ve evlerden atık yağ toplama kampanyasına vatandaşlar ile esnafların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Evlerde ve işyerlerinde kullanılmış kızartma yağlarını topluyoruz. Bu yağların biogaz yapılarak araçlarda yakıt olarak kullanılmasını sağlıyoruz. Sonuç itibari ile ekonomiye katkı sağlıyoruz. Belediye yatırımlarına da mali kaynak oluşmasına imkan tanıyoruz. Daha da önemlisi dışa bağımlı akaryakıt alımını azaltıyoruz.” dedi.
 
Geri dönüşüm alışkanlığının tamamen eğitim odaklı bir toplumsal olgu olduğunu ifade eden Başkan Dr.Mustafa Palancıoğlu, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme de ne kadar başarı sağlanırsa o derece atıkların verimli bir şekilde toplandığını kaydetti.
 
Bu nedenle Melikgazi Belediyesi olarak atıkların toplanmasında eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Palancıoğlu, yıllar itibariyle atık yağ toplamada büyük artış gösterildiğini ve bu yılın ilk 4 ayı içerisinde 1375 litre yağ toplanıldığını sözlerine ekledi. BÜLTEN