Özvarinli'den 'engelsiz yaşam merkezi' sözü

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mesleki eğitim kursları açmayı hedeflediklerini söyledi.

Özvarinli'den 'engelsiz yaşam merkezi' sözü

Kocasinan’a bağlı Buğdaylı Mahallesi’nde engelli çocukları olan Yeşilyurt ailesinin evine misafir olan Başkan Adayı Özvarinli herkesin engelli adayı olduğunu ifade ederek” Allah’ın takdiridir. Hepimizin başına da gelebilir. Bu toplumda yaşıyoruz. Hepimiz aynı hislerle beraber yaşıyoruz. Ben bir doktor olarak ifade etmek istiyorum ki, burada bu mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımız değil, onların bu sorunlarına çözü sunmayanların, bireysel ve toplumsal hayattaki engellerini kaldıramayan bizler aslında engelliyiz. Bunu böyle yorumlamamız lazım. Eğer fiziksel oranı az olan bir vatandaşımızın sokakta,caddede rahat olarak hareketini temin edemiyorsak,engel o değil,onun engelini kaldıramayan bizleriz .Burada 31 Mart’tan sonra yani 1.Nisan’da mazbatamızı aldığımız günden itibaren,sorumluluğu kabul ederek,bulunacağımız makam itibariyle konuşuyorum.Önümüzdeki zamanlarda inşallah belediyemizin,devletimizin diğer kurum ve kuruluşların bu konuda biraz daha hassasiyetini daha fazla sağlayacağız.Daha çok iyileştirme yapacağız.Ama bu da yeterli değil daha da fazlasını yapacağız.Daha fazlasını yapmak zorundayız. Ben özellikle bu sorumluluk içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mesleki Kurslar Açacağız Kocasinan bölgemizdeki engelli dernekleri ile sürekli iletişim halinde olacaklarını kaydeden başkan adayı Özvarinli,”Belediye Başkanı Olursam ki İnşallah sizlerin desteğiyle olacağım, engelli vatandaşlarımıza dönük 2 temel hedefimiz var. Bir tanesi ’Engelsiz Yaşam Merkezi’ adı altında burayı inşallah bu yıl içerisinde hayata geçireceğiz. Bu bizim sözümüzdür. Bunu hayata mutlaka geçireceğiz. Derneklerimizin mekânlarını daha sağlıklı bir hale getirmek bizim
 
hedefimiz. Ayrıca sağlık sektöründen gelen bir belediye başkanı olarak bir de şunu amaçlıyorum. Engelli olan vatandaşlarımız’ Şu alanlarda eğitim görerek bir mesleğe sahip olmak istiyoruz’ derler. Buna benim belediye başkanı olarak karşılık vermek görevimdir. Hangi alanlarda daha ziyade kurs talebi varsa o alandaki talepleri alıp belediye olarak kurslar açacağız. Ücretsiz olacak olan bu kurslara davet edeceğimiz kardeşlerimizi orada daha iyi bir şartlara sahip hale getireceğiz.Değişik kurumlarda,şirketlerde veya kamu kuruluşlarında onlara iş imkanı arayacağız.Bir amacımızda bu.İnşallah bu dönemde bu 2 temel konuda adım atmak istiyoruz.Bunun dışında daha birçok alanda bütün derneklerimizle ve engelli vatandaşlarımızla her zaman beraber olacağız.Her zaman da sizlerle beraber olan bir Belediye Başkanınız olacak” ifadesini kullandı.
 
ZİHİNSEL ENGELİ ÇOCUĞU EVİNDE ZİYARET ETTİ
 
İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Seçim çalışmaları kapsamında Kocasinan’a Bağlı buğdaylı Mahallesi’ni de ziyaret etti.
 
İcabı Yeşilyurt, Fatma Yeşilyurt ailesinin evine misafir olan Dr.Öavarinli, burada ailenin 12 yaşındaki zihinsel engelli Yağmur’la yakından ilgilendi, bir süre onula konuşmaya çalıştı. Yeşilyurt ailesinin 4 çocuğundan ikisinin engelli olduğunu öğrenen Özvarinli duygulandı, Yağmur’un elini öptü ve “Bu çocuklarımızı öpersen hemen gülerler. Babası bunlar senin cennete gireceğinin şevkatıdır” dedi.
 
Kendilerini ziyaret eden İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Özvarinli’ye teşekkür eden İcabı Yeşilyurt,”Başkanım 4 çocuğumdan ikisi engelli, bunlar bizim yavuzlarımız, Engelsiz Yaşam Merkezleri kuracağınızı söylediniz, İnşallah başkan seçilir ve inşallah dediklerinizi yaparsınız. Allah şimdiden sizden razı olsun. Bu yavrularımız sizlere emanet. Bizler yeterince bakamıyoruz, malum hayat pahalı ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamıyoruz.Belediyemiz bizden daha iyi bakar” diyerek iyi dilek temennisinde bulundu.
 
“SİZİ BEKLİYORUZ NEREDE KALDINIZ”
 
Seçim Çalışmaları kapsamında Buğdaylı Mahallesi’nde ziyaret eden İYİ Partili Belediye Başkan Adayı Hasan Sami Özvarinli’yi Sokak başında bekleyen mahalle sakinleri karşıladı. Özvarnli’yi heyecanla bekleyen ve karşılayan vatandaşlar,”Yıldır aynı simaları görmekten usandık.25 yıldır belediye başkanlığı yapıyorlar ancak, yaptıkları hizmet nerede hani, halimiz gören ağlıyor. Laf değil bize hizmet getireceğine inandığımız adaya oy vereceğiz. Biz, sizi bekliyoruz nerede kaldınız” diye seslendiler.
 
PAZARCI ESNAFI:”VATANDAŞLARIMIZ PAZARA GELMİYOR”
 
Seçim çalışmalarını İlçenin dört bir yanında ara vermeden sürdüren İYİ Partili Kocasinan Adayı Özvarinli, mahalleler de kurulan semt pazarlarını da ziyaret ederek pazarcı esnafıyla da bir araya gelidi. Başkan adayı Özvarinli’yi gören pazarcı esnafı,”Hoş geldiniz başkanım ama boş geldiniz, bakınız pazarda müşteri yok. Her yer bomboş çünkü sebze ve meyve fiyatların yüksekliğinden yakınan vatandaşlarımız alışveriş için eskisi gibi pazara gelmiyorlar” diye dert yandı. BÜLTEN