Özvarinli 'Kocasinan'ın ekseninin başka yöne verilmesi lazım'

Seçim Bölgesi'ne Partili arkadaşlarıyla ile birlikte sabah ziyaretlere çıkan İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli,'Artık Kocasinan'ın ekseninin başka bir yöne evrilmesi lazım. Aslında hep beraber insan odaklı spor ve yaşam alanlar var etmemiz lazım bu kentte. Çok hızlıca var etmeliyiz' dedi.

Özvarinli 'Kocasinan'ın ekseninin başka yöne verilmesi lazım'

31 Mart yerel seçim çalışmalarına mola vermeden yürüten İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Hasan Sami Özvarinli, mesaiye ye sabahın erken saatlerinde başlıyor. Özvarinli, Bu kapsamda önceki günde partili arkadaşlarıyla ile birlikte YS Tek Turizm Filo’da gerçekleştirilen kahvaltıyla ziyaretlerine başladı. Ardından Altı Nokta körler derneği ile Yeni Sanayi’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi, oradan da Sancaktepe Mahallesi’nde ev toplantılarına katıldı. Sabah saatlerinde başlayan seçim çalışmalarına İYİ Parti Kocasinan Meclis üyesi adayı Kazım Yücel ve çok sayıda partili de eşlik etti.
 
ARTIK KOCASİNAN’IN EKSENİNİN BAŞKA BİR YÖNE EVRİLMESİ LAZIM
 
Özvarinli,”Kocasinan İlçesi, adı dünyaca ünlü mimar isimler arasına girmiş büyük usta Mimar Sinan’ımızdan almış harika bir bölge.Elbette her mahallesiyle güzelleşmesi gereken bir memleket. Ama bir şeyi başarmak lazım; Kocasinan çok ihmal edildi, çok güzel işler yapılmadı. Artık Kocasinan’ın ekseninin başka bir yöne evrilmesi lazım. Aslında hep beraber insan odaklı spor ve yaşam alanlar var etmemiz lazım bu kentte. Çok hızlıca var etmeliyiz. Çünkü çok yıllar kaybedildi. Şehrin kaderi, geri kalmışlık yani böyle olmamalı. İnanın ki ilçemizin bu kötü kaderini değiştirmeyi hep birlikte başarırız “dedi.
 
Gezi ve ziyaret sırasında açıklamalar yapan Özvarinli,”Erkilet gibi çok güzel bir bölgemiz var.Bu ve benzeri alanlarda Kocasinan’ın
 
geleceğine bu tür doğal ortamlar oluşturup herkesin spor yapabilmesini sağlamamız lazım.Kocasinan’ın en az 3-5 bölgesinde keyifli spor yapabilecekleri alanlar yaptırmak lazım şeklinde konuştu.
 
TOPLUM KOCASİNAN’DA ENERJİSİ YÜKSEK BİR DÖNEM İSTİYOR
 
Saha çalışmalarında, vatandaşların kendilerinden Kocasinan da enerjisi yüksek bir dönem istediğinden söz eden Özvarinli,bir vatandaşın, ‘bu hızlı ve çevik temponuzu,kendilerine bir mesaj olarak algılayan rakipleriniz var mı? sorması üzerine Özvarinli, Yani mesajı veriyoruz zaten, algılanıyoruz diye düşünüyorum. Enerjimiz yüksek toplumda öyle bir şey istiyor. Toplum Kocasinan’da enerjisi yüksek bir dönem istiyor. Çünkü kaybedilen zamanın geri kazanılması lazım.Kocasinan iyi şeyleri, güzel işleri hızlıca yapan bir belediye başkanlığı dönemini istiyor. Bizde buna hazırız dedi.
 
“KOCASİNAN’I KÜLTÜR, SANATALA BULUŞTURACAĞIZ”
 
Millet İttifakı’nın İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özverinli, Seçim günü yaklaştıkça ziyaretlerini yoğunlaştırdı. “Kocasinan İlçemizde kültür, sanat etkinlikleri de olacak mı? Başkanım” diye seslenen vatandaşa Özvarinli,”Kocasinan bizim dönemimizde kültür ve sanatta yeni bir başlangıç yapacak. Sağlayacağımız hoşgörü ortamıyla, kültürü, sanatı erişilebilir kılacağız ve Kocasinan’ımıza yayacağız. Sürdürülebilir şehirde kentin yaratıcı sınıflarına hak ettikleri değeri vereceğiz. Kocasinanlı tam anlamıyla bu konuda bir global çekim merkezine dönüştüreceğiz. Projelerimiz arasında İstasyon Caddesi de bu kültür, sanat ve festival’e öncülük yapan merkez olacak.”dedi.
 
Özvarinli, Sancaktepe Mahallede bir evde düzenlenen toplantı’da, vatandaşlardan gelen soruları da içtenlikle cevapladı.Dr.Özvarinli, Kocasinan’ı kültür ve sanatın aynası haline getireceğini söyledi. Hasan Sami Özvarinli, kültür ve sanat özlemi çekenlerle bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kocasinan’ın
 
kendisinin yönetiminde bir hoşgörü kenti olacağını, hoşgörünün kalmadığı yerde yaratıcı sınıfların da olamayacağını ifade etti.
 
Dünyada, kültür ve sanatta en ileri gitmiş ülkelerin, en kalkınmış, en zengin ve demokrasi en gelişmiş ülkeler olmasının tesadüf olmadığını aktaran Özvarinli,”Yaratıcı sınıfların en başına gelen kültür ve sanat insanlarının emekleri ve ürünleri, bir toplumu millet yapan, o milletli bir ve bütün yapan en temel unsurlardır.”diye konuştu.
 
Özvarinli, kültür ve sanat faaliyetlerini tüm ilçe genelinde ve hayatın her alanına yayacaklarını, şehir tiyatrosunu çeşitli etkinliklerle canlı tutacaklarını aktardı. BÜLTEN