Özdemir 'Türkiye hasmı çevrelerin yerel seçimleri zehirleme girişimi var'

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ve MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette konuşan Milletvekili Özdemir 'Türkiye hasmı çevrelerin yerel seçimleri zehirleme girişimi var' dedi.

Özdemir 'Türkiye hasmı çevrelerin yerel seçimleri zehirleme girişimi var'

Ziyarette ilk sözü alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, basının sorunlarından bahsederek, daha önce hazırladıkları ve gerek iktidar gerekse muhalefet parti milletvekili ile siyasetçilerine sunduğu 15 maddelik basının sorunları dosyasını Özdemir’e sundu.
 
Altınkaya ziyarette ayrıca, Cemiyet Disiplin Kurulu Üyesi bir gazetecinin tehdit edildiğini de paylaşarak, tehdidin kabul edilemez olduğunu, çözüm yolunun da yargı olduğunu ifade ederek olayı şiddetle kınadı. 
 
Ziyarette konuşan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, gerek basındaki gerekse diğer alanlardaki sorunların farkında olduklarını belirterek, basının görevine yardımcı olunması gerektiğini belirtti. Özdemir, basının sorunlarının aşılması noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Özdemir, ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü’nü de başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ettiklerini ve teşekkür ziyaretinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Konuşmalarında Özdemir, sözü yerel seçimlere getirdi ve sürece yönelik Türkiye hasmı bazı çevrelerce zehirlenme girişimi olduğunu dile getirerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Özdemir, Cumhur İttifakı tarafı olarak denge ve denetleme görevi üstlendiklerine işaret ederek, ilçelerde sorunların çözülmesi ve ilçe çalışmaları noktasında konunun takipçisi olduklarını belirtti. Yerel seçimlerle alakalı olarak Özdemir; “Milliyetçi Hareket Partisi yarın yerel seçimler olurcasına seçimlere hazır ve nazırdır. Çünkü bizler bu takvime yeni başlamış değiliz. Kayserili hemşehrilerimizden almış olduğumuz sorumluluğu yerine getirebilmek anlamında üstümüze düşen ne ise yapıyoruz. Bazı konuları gündeme getirdik. Tarım, ulaşım ve turizm ile alakalı girişimlerimiz oldu. Kayseri’nin artık kalkınmasını istiyoruz. Kayseri bir ivme kazanırsa Türkiye’nin de bu ivmeden nasibini alacağına inanıyoruz” dedi. Özdemir, gelen bir soru üzerine ise sadece ilçeler değil, iller bazında da ön çalışmaların tamamlanmış olduğunu belirterek, kayyım atanmış olan belediyelerin de millet iradesi ile beraber şekillenecek olmasını önemli bulduklarını ifade etti.
 
TOK: “KAYSERİ’DE HAYVANCILIK VE SAVUNMA SANAYİ GELİŞTİRİLMELİ”
 
MHP İl Başkanı Serkan Tok ise yaptığı açıklamalarda, basın olmasa kendilerinin seslerini ancak bağırdıkları yere kadar duyurabileceklerini belirterek beraber hizmet etmeyi dilediklerini söyledi. Tok, Kayseri’de hayvancılığın geliştirilmesi noktasında bilgili ve yetkili kişiler tarafından raporlandırıldığını, bir diğer önemli konunun da Kayseri’de savunma sanayi olduğunu aktardı. Tok, Kayseri’nin Türkiye’ye savunma sanayi alanında ne gibi katkısı olabileceğine yönelik çalışmalar yaparak hayvancılık ve savunma sanayi konularının Türkiye gündeminde yer almasını sağlayacaklarını bildirdi. 
 
“BÜYÜK ADAY YOĞUNLUĞU YAŞIYORUZ”
 
MHP İl Başkanı Tok, yaklaşan yerel seçimlerle alakalı olarak verdiği bilgilerde ise Kayseri’de yerel yönetimlerin belirleneceği seçimler için çok yoğun aday adayı olduğunu ifade ederek; “O kadar yoğun aday adaylarımız var ki zamanı geldiğinde de sizlerle paylaşacağım. Mesela Bünyan’dan 9, Büyükşehir’den 4, Yahyalı’dan 2 aday adayımız var daha bugün itibariyle. Bünyan’da 9 aday adayımız varsa büyük bir yarış olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün ilçelerde aday adaylığı noktasında yoğun bir talebinin olması söz konusu. Gelen aday adaylarımıza baktığımız zaman sayıyla beraber kalitenin de yüksek olduğu tarafımızdan izleniyor. Bu da bizi çok memnun ediyor” şeklinde konuştu. Tok, kendisinin ve milletvekillerinin Büyükşehir Belediyesi için bir adaylığı söz konusu olup olmadığına yönelik soru üzerine ise; “Bana genel merkezimiz, genel başkanımız bize inanarak bizi bir yola çıkarmıştır. Teşkilatı her hangi bir zaafa uğratmam söz konusu olması ihtimalini düşündüğüm için aday değilim. Bana resmi başvuruda bulunan milletvekili adayımız yok. Sorunuzun cevabı Baki Ersoy bey sanırım. Herhangi bir şekilde kendi tarafımızdan ilan edilmiş veya kendisinin bize gelip de böyle bir talebi olmuş değil. Böyle bir konu liderimizin takdirine bırakılır. Liderimizin uygun gördüğü her büyükşehir belediye başkan adayı bizim adayımızdır. Onunla beraber köy köy ilçe ilçe gezmeye hazırız. Neden, niçin sorularının hiçbiri bizde yer almaz. Ben hiçbir şekilde illa bizim belediye başkan adayımız bu diyerek önünü kapatmam. Partimizin geleceği noktasında büyümüz olan, kardeşimiz olan dava dostumu olan ülkücü, Türk milliyetçisi, liderine sağlık, genel merkezi ile beraber aynı ölçülerde siyaset yapmayı düşünen ve halkın teveccühünü kazanabilecek kişilere kapımız sonuna kadar açık” ifadelerinde bulundu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ