Okullarımızı tanıyalım köşesine Kayseri damgası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün web sitesindeki 'İmam Hatip Okulları İyi Örnekler' bölümünde Kayseri, 4 okul ile en çok yer alan illerden oldu.

Okullarımızı tanıyalım köşesine Kayseri damgası

İmam Hatip Okullarında iyi örneklerin sunulduğu bölümde Kayseri’deki İmam Hatip Okullarından 4’ünün adı geçti. Söz konusu miktar ile Kayseri İstanbul’un ardından gelirken, İstanbul’daki İmam Hatip Okullarından ise 5 örnek yer aldı. 
 
KAYSERİ’DEN İMAM HATİP MÜZESİ  
 
‘İmam Hatip Okulları İyi Örnekler’ bölümünde Kayseri’den dört okul adı projeler ile geçerken, bunlardan birisi de İmam Hatip Müzesi projesi oldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi; ‘İmam Hatipler bu memleketin en mağdur ve en mazlum kurumlarıdır. Defalarca kapatılıp açılmış, unutulmaz maceralar yaşamış ve birçok badireler atlatmış ama her şeye rağmen memleketimize büyük insanlar yetiştirmeye devam etmişlerdir. Bu neslin maceralarının unutulmaması, İmam Hatip ruhunun gelecek nesillere aktarılması ve bu ruhun yok olmaması maksadıyla Kayseri’nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından biri olan okulumuz bünyesinde Kayseri İmam Hatip Lisesi Müzesi’ni kurmaya başladık. 2013 yılında Hacı Hüseyin Aksakal Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak açıldıktan sonra Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak adını değiştiren okulumuz 1 Ekim 2016 tarihinde Merkez İmam Hatip Lisesi’ne taşınınca Kayseri’nin Merkez İmam Hatip Lisesi oldu’ denildi. HABER: KAAN AKBAŞ