Okullardaki güvenliğe özel önem

Kayseri'de ve ülke genelindeki eğitim yuvaları olan okullarda güvenlik önlemlerinin arttırılarak güvenliğe özel önem verildiği dikkatleri çekti.

Okullardaki güvenliğe özel önem

Önceki gün Vali Süleyman Kamçı’nın Kayseri’de 20 okulun MOBESE sistemine entegre edileceğini söylediği dikkatleri çekerken, okullarda da polislerin görevlendirileceği öğrenildi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “HER OKULA EN AZ BİR POLİS”
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük icraat programı açıklamalarında Milli Eğitim’deki icraatlara da değinerek okullardaki güvenliğe de önem verdiklerine işaret etti. Bu kapsamda Başkan Erdoğan, Türkiye’deki 700 eğitim kurumunu Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne entegre edeceklerini ve her okula güvenlik önceliği olanlardan başlamak koşulu ile en az bir polis memuru görevlendireceklerini ifade ederek şunları kaydetti; “Okulları daha güvenli hale getirmek için 700 eğitim kurumunu Kent Güvenlik Yönetim Sistemi´ne entegre edeceğiz. Güvenlik önceliği olan 30 bin okuldan başlayarak her okulda en az bir polis memuru görevlendireceğiz.” 
 
GÜVELİKLE BERABER CAYDIRICILIK DA HEDEFLENİYOR
 
Her okula en az bir polis memuru uygulaması ile okul ve çevresinde güvenliğin arttırılması hedeflenirken, her okulda polisin bulunduğunu bilen suç odaklarının da okullara yaklaşmaktan kaçınacağı ve söz konusu uygulama ile caydırıcılık unsurunun da hayat bulacağı öngörülüyor. HABER: KAAN AKBAŞ