NÖBETÇİ NOTERLERDE ALAN DA MEMNUN, SATAN DA…

Kayseri'de ve tüm yurtta noterlerin nöbetçi noter uygulamasına geçmesi ile yeni bir dönem başladı. Kayseri'deki tarihi uygulamaya ilk başlayan Kayseri 1. Noteri'nde işlem miktarı hafta içine kıyasla ortalama iki kat artış gösterdi.

NÖBETÇİ NOTERLERDE ALAN DA MEMNUN, SATAN DA…

Konuya ilişkin noter yetkililerinden aldığımız bilgilerde, hafta içi mesaisine kıyasla yapılan işlem adedinin yaklaşık iki katına ulaştığı ifade edilirken, vatandaşın ve noterlerin de bu uygulamadan memnuniyet duyduğu kaydedildi.
 
1 GÜNDE 110 İŞLEM
 
Kayseri’de ilk defa nöbetçi noter hizmetini yapan 1. Noter’de Cumartesi günü toplam işlem miktarının 110 olduğu bildirildi. Hafta içinde ise ortalama 60 kadar işlem yaptıklarını ifade eden yetkililer, gerek hafta içi vatandaşın çalışması ve izin alamamasından, gerekse Kayseri’deki bütün noterlerin işlemlerinin bir notere yönlenmesinden dolayı bu yoğunluğun meydana geldiğini dile getirdi. Yetkililer ilerleyen süreçte yoğunluğun daha da artacağını tahmin ettiklerini bildirdi. Noter yetkilileri, hükumetin uygulamaya koyduğu bu hizmetten kendilerinin de, işlemlerini gerçekleştiren vatandaşların da memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “Devletin bu türden hizmetlerini takdir ediyoruz” görüşlerini paylaştı.
 
VATANDAŞ: “İZİN ALAMIYORDUK. ÇOK İYİ OLDU”
 
Uygulamaya ilişkin olarak noterde işlem yaptıran vatandaşlar ise hafta içi çalıştıklarını, izin alamadıklarını ve noterdeki işlemlerini gerçekleştiremediklerini belirterek, bu uygulama ile hafta sonu işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebildiklerini ve uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar; “Bu uygulama çok güzel oldu. Keşke daha önce olsaydı. İş yerimizden izin alamıyorduk hafta içi ve noterde işlemlerimiz yapamıyorduk. Şimdi hafta sonu rahat rahat işimizi hallediyoruz. Çok iyi oldu, çok memnunuz” dedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ