MÜFTÜ GÜVEN, TABURELİ CEMAATE RESTİ ÇEKTİ

Kayseri İl Müfütüsü Şahin Güven, Cuma vaazında yaptığı konuşmasında tabure ile namaz ibadetini yapan cami cemaatine seslenerek 'Kendi taburenizi getirin' dedi.

MÜFTÜ GÜVEN, TABURELİ CEMAATE RESTİ ÇEKTİ

Cuma vaazında cami adabı konusunda bilgiler veren ve Müslüman cemaata bu konuda duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunan Müftü Güven, hutbe ve vaaz esnasında, dinlemekten başka hiçbir şey yapılmaması gerektiğini ve bunun sevap olduğunu söyleyerek, özellikle hutbe ve vaazda cami cemaatının telefonlarla meşgul olduğunu dile getirdi. Müftü Güven, cemaatin bunu terk etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. 
 
"TABURENİZİ KENDİNİZ GETİRİN"
 
Vaazda konuşan Güven, camide 3 tip saf duruşu gördüğünü bunlardan birisnin de kendisinin VİP' olarak ifade ettiği; en arkada taburelere oturarak namaz kılanlar olduğunu söyledi. Namaz kılmaya engeli olanların ayakta durarak namaz kılabileceğini, oturarak ve ayaklarını uzataran namaz kılabileceğini ifade eden Güven, bunun haricinde doktorların bu iki şekilde de kesinlikle kılmaması gerektiğini, taburede oturacak şekilde kılması gerektiğini söylediği kimselerin ise taburede kılabileceğini ancak bunun en son tercih olduğunu vurgulayarak son günlerde bunun çok fazla yaygınlaştığını sözlerine ekledi. Camilere tabure yetiştirmekte ve bunlara yer bulmakta zorlandıklarını da ifade eden Güven; "Taburede kılacak durumda olanlar kendi taburelerini getirsinler" serzenişinde bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ