Müftü Güven: 'Başında 'milli' olması piyangoyu helal yapmaz'

İl Müftüsü Şahin Güven, Cuma vaazında verdiği bilgilerde, yaklaşan yılbaşı nedeniyle İslam Dini'nde haram olan piyango ve İslam'da yeri olmayan yılbaşı kutlamasına değindi.

Müftü Güven: 'Başında 'milli' olması piyangoyu helal yapmaz'

Vaazda verdiği bilgilerde İl Müftüsü Güven, yılbaşı yaklaşırken piyango biletlerinin alındığını ifade ederek, İslam Dini’nde bunun haram olduğunu ve kaçınmak gerektiğini ifade etti. Vaazda Güven, başında milli ibaresinin bulunmasının bu haramı helal yapmayacağını ifade ederek, haramın haram olduğunu, bunun millisinin veya gayri millisinin olmadığını dile getirdi.
 
ALANLAR VARSA HEMEN YIRTIP ATSINLAR
 
Milli piyango ile ilgili Cuma’daki cemaate seslenen Müftü Güven, belki cemaat arasında cebinde piyango bileti bulunanların olabileceğini, eğer bilet aldılarsa vatandaşların, bunu hemen yırtıp atmaları gerektiğini kaydetti. Güven, piyango bileti satıcılarına da değinerek, seyyar satıcıların yasak olduğunu, piyango bileti satıcılarının da seyyar olduğunu ve neden yasak olmadığını sordu. Müftü Güven ayrıca yılbaşı kutlamasının da İslam Dini’nde olmadığını duyurdu ve yılbaşında, geçen 1 yılın muhasebesinin yapılması gerektiğine işaret etti.
 
3 BİN 348 KİŞİ HAC KAYDI YAPTIRDI
 
İl Müftüsü Güven, ayrıca verdiği bilgilerde ise dün itibari ile Hac kaydı yaptıranların sayısının 3 bin 348 kişi olduğunu belirterek kayıtların dün gece 23:59’a kadar son olduğu da ifade etti. Güven, Hac sonuçlarının 28 Aralık Cuma günü Ankara’da Noter huzurunda çekilen kuralarla belirleneceğini bildirdi. HABER: KAAN AKBAŞ