MHP'NİN TALAS HESABI

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak arayışı süren MHP'nin Talas Belediyesi'ni talep edeceği belirtiliyor. İttifak olmaması halinde ise AK Parti'ye yakın bir ismin aday gösterilerek Talas Belediyesi'nin kazanılması hedefleniyor.

MHP'NİN TALAS HESABI

AK Parti ile MHP arasında 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için ittifak arayışları sürürken, partilerin izleyeceği yol haritası da netleşmeye başladı. AK Parti, Türkiye’nin bütün illerinde olduğu gibi Kayseri’nin bütün belediyelerinde kendi adayını gösterme konusunda kararlı. Ancak MHP’nin güçlü olduğu bazı il ve ilçelerde MHP’nin adayının taban tarafından desteklenebileceği ifade ediliyor. Aynı şekilde MHP tabanının da özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde AK Parti’nin adayını destekleyeceği konuşuluyor.
 
Kayseri’de Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi başta olmak üzere birçok ilçede AK Parti’nin üstünlüğü söz konusu. Ancak Talas, Pınarbaşı ve Bünyan gibi ilçelerde MHP’nin oy potansiyelinin öteden beri var olduğu biliniyor. MHP’nin yerel seçimlerde Talas başta olmak üzere birkaç ilçede belediye başkanlığını kazanmak için çalışma yaptığı, bunun için stratejiler geliştirdiği bildiriliyor. 
 
İttifak olması halinde MHP’nin Talas başta olmak üzere birkaç ilçede kendi adayının desteklenmesini isteyeceği aksi halde AK Parti’ye de yakın bir ismi aday göstererek başarılı olmak istediği konuşuluyor.
 
Yerel seçim için tüm siyasi partilerde hummalı bir çalışma yürütülürken, Kayseri’de seçim AK Parti ile MHP arasında geçecek gibi gözüküyor. Her iki partinin genel seçimlerde yaptıkları Cumhur ittifakını yerel seçimlerde de sürdürmek için görüşmelere başladıkları kamuoyuna resmi olarak açıklandı. Ancak ittifakın olup olmayacağı veya olursa ne şekilde gerçekleşeceği henüz netlik kazanmadı. Buna rağmen siyasi partilerde aday belirleme ve bazı ilçelere yoğunlaşma çalışmaları başladı.
 
Kayseri’de Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi ve Talas gibi ilçelerde AK Parti’nin son yıllarda önemli üstünlüğü söz konusu. Ancak MHP’nin Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan’ı AK Parti’ye bırakıp, Talas üzerine yoğunlaştığı konuşuluyor. İttifak olması halinde MHP’nin, diğer bölgelerde AK Parti’nin adayını desteklemeye sıcak baktığı buna karşın Talas’ta kendi adayının desteklenmesini isteyeceği ifade ediliyor.
 
MHP’nin Talas, Pınarbaşı ve Bünyan gibi birkaç ilçede önemli oy potansiyeli bulunuyor. Bu nedenle MHP’den birçok isim şimdiden Talas Belediye Başkan aday adaylığını açıklamaya başladı. Ancak MHP Kayseri il yönetiminin, Talas konusunda farklı bir strateji belirlediği söyleniyor. İttifak gerçekleşmesi halinde Talas’ı alacağına kesin gözüyle bakan MHP’de ittifak olmaması halinde ise AK Partili seçmenlerden de oy alabilecek isim arayışında olduğu söyleniyor.
 
Bu kapsamda MHP İl yönetiminin Talas Eski Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile görüştüğü Yıldırım’ın da MHP’den adaylığa sıcak baktığı ileri sürülüyor. MHP’nin bu konuda ittifak görüşmelerini beklediği de söyleniyor. HM