MHP'li Özdemir Sarız'da yaşanan sağlık skandalını Meclis gündeme taşıdı

MHP Kayseri Milletvekili İsmail ÖZDEMİR, 01 Mart 2019 tarihinde Kayseri İli Sarız İlçesi Karayurt Mahallesinde bir vatandaşın evinin önünde kalp krizi geçirmesi sonucunda yaşanan ambulans skandalının vatandaşları çok rahatsız ederek endişeye sevk ettiğini ifade ederek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

MHP'li Özdemir Sarız'da yaşanan sağlık skandalını Meclis gündeme taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Kayseri İli Sarız İlçesi Karayurt Mahallesinde yaşayan bir vatandaşın evinin önünde kalp krizi geçirmesi sonucunda komşuları tarafından 112 Acil Servis ve Sarız İlçe Entegre Hastanesinin arandığını belirterek, “Sarız İlçe Entegre Hastanesi’ndeki görevliler ambulansın Kayseri’ye hasta götürdüğünü ve başka ambulansın olmadığını beyan etmişlerdir. Bu esnada olay yerinde bulunan vatandaşlar Sarız İlçe Jandarma Komutanlığı’nı aramış ve jandarma ekipleri kısa bir sürede gelerek hastaya ilk müdahaleyi yapmışlardır. Acil olarak talep edilen ambulansın Kayseri ve ilçelerinden değil, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinden geldiği ve hastaya müdahale ederek Sarız İlçe Entegre Hastanesi’ne götürdüğü, sağlık personelinin tüm müdahalelerine rağmen hastanın hayatını kaybettiği belirtilmektedir.” açıklamasında bulundu.
 
Kayseri Milletvekili İsmail ÖZDEMİR, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, ilgili tarihte Sarız ilçesinde malum vakaya müdahale için neden başka ambulansın olmadığını ve Kahramanmaraş Göksun’dan gelen ambulansın vakaya müdahale süresinin ne kadar olduğunu sorgulayarak şu soruları da sorarak cevap istedi: “İddialara göre olayın yaşandığı gün Sarız’a yakın olan ilçelerden Pınarbaşı ve Bünyan’dan da ambulansın talep edildiği ancak oralarda da olmadığından dolayı vakaya Kayseri ve İlçelerinden erişim olamaması ihmal değil midir? Yaşanan üzücü hadiseyle ilgili Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmış mıdır? Bu kapsamda Kayseri’ye müfettiş gönderilmiş, sorumlular hakkında herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır?”
 
Hali hazırda Kayseri’de bulunan 112 acil istasyon sayısının ne kadar olduğunu sorgulayan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’ya şu soruları da yönelterek, cevap istemiştir: “Bunlar nerelerde konuşlandırılmıştır? Sarız’da 112 acil istasyonu var mıdır? Kayseri ve İlçelerindeki hangi merkezlerde kaçar adet ambulans vardır? Kayseri şartlarında il, ilçe merkezleri ile mahallelerde yaşanan vakalarda müdahale süresi ne kadardır? Türkiye genelinde vakalara ortalama ulaşma süresi il ve ilçeler için ne kadardır? Sarız ilçesinin Kayseri’ye en uzak ilçe olması bir yana, Kayseri - Kahramanmaraş karayolunun Sarız ilçesi sınırlarının coğrafi yapısı engebeli ve kış şartlarının yoğun yaşandığı bir bölgede olması nedeniyle trafik kaza oranının yüksek olduğu bilinmektedir. Bu bölgede yaşanan kazalarla ilgili olarak ambulans sayısının arttırılmasına yönelik vatandaşların taleplerinin yerine getirilmemesinin nedenleri nelerdir?”  BÜLTEN