LUNG BiR PUANI KURTARDI

Kayserispor, sezonun ilk deplasmanından bir puanla döndü. 2018-2019 sezonuna Antalya galibiyetiyle başlayan sarı-kırmızılılar, Bursa'dan ise golsüz berabere kalarak döndüler.

LUNG BiR PUANI KURTARDI

Kayserispor, sezonun ilk deplasmanında hem futbol hem de skor olarak istediğini alamadı. Alınan beraberlik teselli olsa da Antalya maçına oranla takımın ortaya
koyduğu futbol hayal kırıklığı yarattı. Özellikle ilerde üretemeyen, pozisyona giremeyen, rakibi zorlamayan, sonuca gitmek için çaba sarfetmeyen oyuncuların
görüntüsü herkesi üzdü. Tek teselli Lung’un kurtarışları ve alınan bir puan oldu.
 
Pozisyona girmekte zorlandık!
 
Kayserispor, 2018-2019 sezonun ilk deplasmanından bir puanla döndü. Maratona içerde Antalya galibiyetiyle başlayan Kayserispor, dün akşam Bursaspor’un konuğu oldu. Özellikle pozisyona girmekte zorlanan ve en net pozisyonunu 79.dakikada Bilal Başaçıkoğlu ile yakalayan Kayserispor, zaman zaman topa fazla hakim olsa da üretemedi. Umut Bulut, DenizTürüç, Silvestre Varela ve Tjaronn Chery’in ileri uçta etkisiz kalması Bursa’dan bir puanla dönülmesinde ana etken oldu 0-0. 
 
Sağlam için duygusal anlar...
 
2009-2010 sezonunda Bursaspor’da şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Sağlam, dün rakip olarak sahaya çıktı. Tecrübeli teknik adam, kadroda yer alan eski oyuncuları ve taraftarların ilgisiyle karşılandı. Sağlam, kendisi için özel anlamlar ifade eden Bursa deplasmanında alınan bir puanın kötü sonuç olmadığını ifade etti.
 
Maçtan dakikalar 
 
22. dakikada Barış Yardımcı’nın uzun topu ile kaleciyle karşı karşıya kalan Stancu, topu kale direğinin dibinden auta gönderdi. 
41. dakikada Umut Bulut’un çalımlarla girdiği ceza sahasında yerden verdiği pası Barış Yardımcı son anda kornere gönderdi. 
43. dakikada Aziz Behich’in uzaktan şutunu kaleci Lung kornere tokatladı. 
51. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topa iyi yükselen Ertuğrul, meşin yuvarlağı kale direğinin yanından auta gönderdi. 
55. dakikada Yusuf Erdoğan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda çalım atmak isterken, Lung topun sahibi oldu. 
61. dakikada Turan’ın ceza sahası içinde arka direğe yaptığı ortayı Kara son anda kornere gönderdi. 
78. dakikada Torun’ın kullandığı köşe vuruşunda Kara, kafa vuruşu iyi yapamayınca Lung kolaylıkla topun sahibi oldu. 
90. dakikada Badji'nin uzaktan vuruşu kalenin üzerinden az farkla auta çıktı. 
 
Stat: Bursa Büyükşehir Belediye 
Hakemler: Mete Kalkavan xx, Ceyhun Sesigüzel xx, Esat Sancaktar xx 
Bursaspor: Harun Tekin xx, Burak Kapacak xx, Barış Yardımcı xx, Ertuğrul Ersoy xx, Aziz Behich xx, Aytaç Kara xx, Furkan Soyalp xx (Tunay Torun dk. 65 x), Allano Lima xx, Stephane Badji xx, Yusuf Erdoğan xx (Jires Kembo dk. 86 ?), Bogdan Stancu x (Tomas Necid dk. 75 x) 
Yedekler: Okan Kocuk, Muhammed Şengezer, Emin Sarıkaya, Emre Ünver, Ramazan Keskin, Jani Atanasov, Çağatay Yılmaz 
Teknik Direktör: Samet Aybaba 
Kayserispor: Silviu Lung xx, Tiago Lopes xx, Jean Kana-Biyik xx, Cristian Spunaru xx, Sakıb Aytaç xx (Atila Turan dk. 58 x), Bernard Mensah xx, Rajko Rotman xx, Deniz Türüç xx, Tjaronn Chery xx (Bilal Başacıkoğlu dk. 67 x), Silvestre Varela xx (Şamil Çinaz dk. 86 ?), Umut Bulut xx, 
Yedekler: Muammer Zülfikar Yıldırım, Asamoah Gyan, Levent Gülen, Hasan Hüseyin Acar, Oğuzhan Berber, Fernando Boldrin, Mert Özyıldırım 
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam 
Sarı kartlar: Aytaç Kara, Allano Lima (Bursaspor), Tiago Lopes, Bilal Başacıkoğlu (Kayserispor)