LAF DEĞİL İCRAAT OLSUN

Sanayiciler, bugün Kayseri'ye gelecek olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan yıllardır gündeme getirilen ancak bir türlü gerçekleştirilmeyen projeleri hayata geçirmelerini bekliyor.

LAF DEĞİL İCRAAT OLSUN

Kayserili sanayici, bugün Kayseri’ye gelecek olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan yıllardır gündeme getirilen ancak bir türlü gerçekleştirilmeyen projeleri hayata geçirmelerini bekliyor.
 
Kayseri’de sanayi ve ticaretin gelişmesi için AK Parti iktidarı döneminde birçok proje yapılarak kamuoyuna sunuldu. Bu projelerin bir bölümü kısa sürede hayata geçirilirken, sanayi açısından büyük önem verilen bazı yatırımlar ise sürüncemede kaldı. Milletvekillerinin her seçim döneminde gerçekleştirileceği yönünde vaatler verdiği bu projeler hala raflardan indirilebilmiş değil. Bu projelerin başında ise 2010 yılından beri sözü edilen Lojistik Köy Projesi geliyor. Kayseri’nin Anbar Mahallesi’nde kurulması düşünülen Lojistik Köy ile birlikte üretici açısından taşıma maliyetlerinin önemli ölçüde düşeceği belirtiliyordu. Bunun yanı sıra Kayseri’de Gümrükler Başmüdürlüğü kurulması da yıllardan beri konuşulan konular arasında. Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın bakanlığı döneminde başlatılan çalışmalar, Elitaş’ın bakanlıktan ayrılmasından sonra gündemden kalktı. Yeni göreve gelen bakanlar, bu projeyi rafa kaldırdı. Kayseri’de gümrükler bölge laboratuvarı ve ihracatçı birliklerinin kurulması projelerinde de aynı şekilde gelişme sağlanamadı. Kayseri’de binlerce sanayiciye fayda sağlayacak bu adımların atılmaması, Kayseri’de üretimin , istihdamın ve katma değer üretiminin düşmesine neden oldu. Birçok ille rekabet etmek durumunda kalan sanayici, bu dezavantajlı ortamda ihracat yaparak, ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıyor. Bu kuruluşların olduğu illerdeki sanayiciler, daha düşük maliyetle ürün üreterek, Kayserili sanayiciye göre avantajlı duruma geliyorlar. Bu yüzden Kayserili sanayiciler, bugün Kayseri’de bir dizi programa katılacak olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan bu projelerin biran önce hayata geçirilmesini istiyor. Verilen sözlerin tutulmasını isteyen sanayiciler, üretim yapan yerli sanayicinin ithalata karşı korunmasını ve ezdirilmemesini bekliyor. HM