Kırtasiye masrafı el yakıyor

Yeni eğitim ve öğretim yılında ders zilinin çalması ile birlikte velileri kırtasiye telaşı sardı.

Kırtasiye masrafı el yakıyor

Kırtasiye masraflarına önceki yıla göre yüzde 30'dan yüzde 100'e kadar zam geldi. Çocuklarını yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlayan veliler kırtasiye masraflarından dert yanarken yüzde 100 zamlanan ürünler el yakıyor.
 
Döviz kurlarında meydana gelen olağan dışı yükseliş neredeyse tamamı ithal ürünlerden oluşan kırtasiye sektörünü vurdu. Önceki yıla göre aynı malzemeyi satın alacak olacak olan veliler yüzde 30 ila yüzde 100 arası zamla karşılaşacak. Geçtiğimiz yıl bir öğrenci için 350 TL harcayan veli, bu yıl 500 ila 600 TL'yi gözden çıkarmak durumunda.
 
ORTALAMA MASRAFI 1.000 TL  
 
Kırtasiye malzemelerine gelen zammın yanında okul kıyafetlerinde de durum farklı değil. Bir öğrencinin kısa kollu tişört, uzun kollu tişört, pantolon veya etek olmak üzere okul takımı ortalama olarak 200 TL'ye satılıyor. Fiyatlar okullara göre farklılık gösterirken aynı zamanda kumaşa ve bedene göre de farklılık gösteriyor. Bir öğrencinin ortalama masrafı bin TL civarı olurken, kırtasiye malzemelerine gelen zam oranının yüksekliği velilerin tepkisine neden oluyor. HABER: YASEMİN SERBEZ