Kiracı esnaf ile dükkan sahibi dövizi bırakmakta anlaştı

Eski Sanayi'de Kayseri'de inanılması güç bir olay gerçekleşti. Dövizin tırmandığı şu günlerde kiracı esnaf ile dükkan sahibi ortak bir karara vararak kira ücretini döviz yerine Türk lirası ile değiştirdi.

Kiracı esnaf ile dükkan sahibi dövizi bırakmakta anlaştı

Eski Sanayi’de 2015 yılından bu yana hırdavat işi ile uğraşan Mehmet Dağ, konuya ilişkin verdiği bilgilerde; “Dükkan sahipleri ile ortak bir karar vararak kira ücretini döviz yerine Türk lirası üzerinden vermeye anlaştık. Dükkan sahiplerimiz de aynı sıkıntıları çektiğini söyledi. Bu milli duruştan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sevdiğimiz ağabeylerimiz olan dükkan sahiplerimizle böyle bir karar almaktan dolayı çok mutluyum. Dilerim diğer esnaf kiracı ve dükkan sahiplerine de örnek olur. Hem kendi iyiliğimiz hem de vatanımız bekası için böyle olması önemli. Bir kişiyi bile bu uygulamadan döndürsek bize yeter ama umarım bir çok kişi de aynı duyarlılığı gösterir” ifadelerinde bulundu. 
 
“HER YIL KİRA DÖNEMİ ÇEKTİKLERİMİZİ BİZ BİLİRİZ”
 
Konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda esnaf Dağ, her yıl kira dönemlerinde döviz nedeniyle ödemelerde çektikleri çilenin büyük olduğunu belirterek; “Her sene kira dönemlerinde çektiklerimizi biz biliriz. Biz alıp sattığımız ürünlerimiz döviz ile alıp satmıyoruz. Ama kiramızı dövizle veriyoruz. Bundan büyük zarara uğruyoruz. Bakın benim geçen yıl ki kiram 13 bin lira iken bu sene 23 bin lira olmuş. Tam iki katı. Burası Türk memleketi. Neden başka para kullanılsın kendi paramız varken. Zaten bu süreçte vatanımıza oynanan oyun da belli. Olay bir rahip olayından çok farklı. Vatanımızın da yanında olmalıyız” şeklinde konuştu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ