KGC, KARA GÜN 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN MANŞETLERİNİ SERGİLEDİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde kara günü manşetlerine taşıyarak demokrasiden yana tutum takınan Kayseri gazetelerinin o günkü manşetlerini içeren sergi Büyükşehir Belediyesi girişinde açıldı.

KGC, KARA GÜN 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN MANŞETLERİNİ SERGİLEDİ

‘Kayseri Basını Demokrasiden Yana, Darbeye Karşı’ konulu açılışı gerçekleşen ve bir hafta süreyle açık kalacak serginin törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile üyeleri, Basın ilan Kurumu İl Müdürü Ramazan Çırakoğlu  ve basın mensupları katıldı.
 
ALTINKAYA: “KAYSERİ BASINI DEMOKRASİ, DEVLET VE MİLLETTEN YANA”
 
Gerçekleşen sergi açılışı öncesinde söz alan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Anadolu basınının geçmişte milli mücadelenin de yanında olmuş olduğunu ifade ederek, geçmişte olduğu gibi günümüzde de demokrasinin, devletin ve milletin yanında yer aldığını belirtti ve farklı yayın politikaları ile siyasi görüşlere sahip olsa da Kayseri basınının 15 Temmuz’da yine demokrasiden, devlet ve milletten yana tavır sergilediğini manşetlerinden ve haberlerinden duyurduğunu dile getirdi. Altınkaya, darbe girişimi sonrasındaki süreçte de yayınlarını devlet, millet ve demokrasiden yana sürdüren Kayseri basınının vatanına bağlılığını gösterdiğini kaydetti.
 
KARACA: “HER ŞEYİ BİR KENARA BIRAKARAK KENETLENMELİ”
 
Düzenlenen sergi açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca ise, önemli olanın milletimizin kaderinin belirlendiği durumlarda her şeyi bir kenara bırakarak kenetlenmek olduğunu belirttiği açıklamalarında, basının görevine ve toplumdaki yerine, demokrasinin önemine ve devlet ile milletin gözetilmesinin gerekliliğine değindi.
 
BÜYÜKKILIÇ: “BASIN KURULUŞLARI KAYSERİ’NİN SESİ OLDU”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da yaptığı konuşmasında, basın kuruluşlarının Kayseri’nin sesi olduğunu değerlendirerek, Kayseri, milli mücadele söz konusu olduğunda her zaman tek vücut olmuştur. Kayseri her zaman birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olmuştur.  Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz. Milli mücadele söz konusu olması halinde farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmeyi biliriz. 15 Temmuz sürecinde de basın kuruluşlarımız en büyük duyarlılığı gösterdiler. Gece gündüz ülkesinin ve milletinin yanında yer alarak Kayseri’nin sesi oldular. Tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen 15 Temmuz sonrası Kayseri’deki gazetelerin birinci sayfaları ve manşetleri ile fotoğrafların yer aldığı sergi gezildi.  
 
Sonrasında ise Basın İlan Kurumu (BİK) Kayseri İl Müdürlüğü ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Sertifika Töreni yapıldı. Başkan Büyükkılıç, sertifika almaya hak kazanan 25 yeni nesil gazeteci kursiyerlerin sertifikalarını verdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ