KGC, başkanları ağırladı

Kayseri merkez ilçe belediye başkanları Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

KGC, başkanları ağırladı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, gerçekleşen ziyarette yeni yönetime gelen Veli Altınkaya ve yönetim kuruluna hayrlı olsun temennisinde bulunurken, belediyecilik faaliyetleri hakkında da bilgiler aktardı.
 
Ziyarette ilk konuşmayı yapan KGC Başkanı Altınkaya, 5-6 bin yıllık tarihiyle önemli medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehir olan Kayseri’nin merkezindeki gelişmişliği ile güzelliğinde şu an ki 3 belediye başkanı ve önceki belediye başkanlarının çok büyük payı olduğunu belirterek, uyumlu çalışmaları ve hizmetleri için başkanlara teşekkür etti. Altınkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
 
BÜYÜKKILIÇ: “İLİMİZİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ KURUMLARARASI UYUM”
 
KGC başkanı Altınkaya’nın ardından sözlerine başlayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Kayseri'de belediyeler, kurumlara arasındaki uyumdan bahsetti ve belediyecilikte en iyi, en başarılı olarak anılan ilin Kayseri olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi; “Şehrimizin en önemli ve güzel özelliği kurumlarımız arası uyum. Bu uyuma en büyük katkıyı da basın veriyor. Hangi alanda fedakarlık yapmak gerekiyorsa ondan geri kalamayız. İnsanlar belediye hizmetlerinde konforu arıyor artık. İnsanların kendi imkanlarıyla yapabileceklerinin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza elimiz ve gücümüz imkanları neticesinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm bunları ekipçe yapıyoruz. İstişare ve ortak akılı çok önemsiyoruz. Kayseri belediyeciliğine emeği geçen tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ölenlere de Allah'tan gani gani rahmet diliyorum." 
 
ÇOLAKBAYRAKDAR: “KAYSERİ, BELEDİYECİLİKTE HAKLI BİR MARKA”
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, basının yapılan çalışmaları anlatabilme noktasında önemli olduğunu söyledi. Kayseri’deki belediyeciliğin haklı olarak bir marka haline geldiğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti; “Kayseri değdiniz zaman haklı olarak marka ve model olma, haklı bir tanımlama ile karşı karşıya kalıyoruz. Hatta bunu ben biraz daha ileriye götürerek, yurt dışına çıktığınız zaman da göreceğiniz şu ki Kayseri belediyeciliği yapılan hizmetler, yapılan işlerle hakikaten son derece önemli vazifeler geçmişten günümüze yapılagelmiştir. Bu şehrin kültüründe, mayasında tabiri caizse genetiğinde bu var. Bize düşen Kayseri’ye, vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamda mutlu, huzurlu ve rahat olmasını sağlamaktır. Elimizden geldiğince de bunun gayreti içerisindeyiz.”
 
PALANCIOĞLU: “EN FAZLA KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUN YIPRANMA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ”
 
Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu ise halkı bilgilendirme konusunda basın mensuplarına teşekkür ederek, medyanın iyi kullanılması durumunda her türlü hizmetin gerçekleştirilebileceğine işaret etti. Başkan Palancıoğlu, belediyecilikte kendilerinin en çok karşılaştıkları sorunun kamu malının yıpranması ve çevre sorunları olduğunu belirterek, belediyelerin belki de en çok harcama yaptıkları konunun temizlik olduğunu vurguladı. Basının bu noktada vatandaşları bilgilendirme, bilinçlendirme konusunda büyük bir görev üstlendiğini belirtti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ