Ketencioğlu: 'Kayseri'nin yöresel yemeklerini sanal alemden sunuyoruz'

Söyleşimizde bu haftanın konuğu, evlere yöresel yemek servisi yapan ve Kayseri'de kurulan 'hepsimeşhur.com' web yemek sitesi sorumlusu Mehmet Ketencioğlu oldu.

Ketencioğlu: 'Kayseri'nin yöresel yemeklerini sanal alemden sunuyoruz'

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Esder Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, Oto Sanatkarları Odası Başkanı Şeyhi Odakır ve firma sahibi  iş adamı Bahri Molu ile çok sayıda davetlinin katıldığı, İnegöl köfte, sucuk ekmek ikramı yapılan törende bilgiler aldığımız ‘hepsimeşhur.com’, Molu Sucukevim ve Molu Gurme Unlu Mamulleri Müdürü Mehmet Ketencioğlu ile Kayseri’de yöresel yemek servisi hizmeti veren ‘hepsimeşhur.com’ web sitesi hakkında konuştuk.
 
ÖNCELİKLE ÖRNEKEVLER’DE AÇILIŞI GERÇEKLEŞEN MOLU SUCUKEVİM HAYIRLI OLSUN DİYELİM. NEREDEN GELDİ AKLINIZA KAYSERİ VE TÜM TÜRKİYE’YE İNTERNET ÜZERİNDEN YÖRESEL YEMEKLER HİZMETİ SUNMAK?
 
‘Tek tıkla yöresel ürünler kapınızda’ sloganı ile yola çıktığımız Molu Sucukevim, Molu Gurme Unlu Mamulleri ile birlikte sanal alemde de hizmet veremeye başlayan ‘hepsimeşhur.com’ adlı Kayseri’ye özgü yöresel ürünlerin, yemeklerin sunulduğu bu hizmet, gerek Kayseri’de gerekse tüm Türkiye genelinde Kayseri’nin yöresel yemekleri olan ve sevilen mantısı, kağıtta pastırması, kıymalı yağlaması, pastırması, sucuğu, katmeri gibi ürünleri artık sanal dünyada zaman geçiren insanlar için sunmak istedik. Yöresel ürünler konusunda hemen her yörenin kendine özgü tanıtımının yapıldığı bir web sitesi var. Tanıtımı yapılıyor. Biz de bu doğrultuda hem tanıtım hizmeti vermek hem de bu yöresel ürünleri insanlara ulaştırmak için böyle bir girişimde bulunmayı düşündük ve uygulamaya koyduk. Girişimlerimiz de meyvelerini vermeye başladı, ilgi güzel düzeyde.
 
FİRMA OLARAK NEYİ AMAÇLIYORSUNUZ. NASIL BİR HİZMET VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
 
Amacımız Kayseri’ye özgü yöresel lezzetleri hem açılışı gerçekleşen Örnekevler’deki yerimizde, hem de internet aracılığıyla tek tıkla Türkiye’nin her yerine ulaştırmak. Kayseri’nin lezzetlerini ve bunun yanında da İnegöl köfteyi en iyi şekilde müşterilerimize ulaştırmak istiyoruz. İnegöl köftede de iddialıyız. Gerçek İnegöl köfteyi müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca istendiği takdirde özel siparişler de alabiliyoruz. Mesela özel olarak yağ mantısı yapabiliyoruz siparişi halinde. Sonra elde sıkma aslına uygun etli mantımız var. Kağıtta pastırmamız var. Tabii ki sucuğumuz var. Diğer taraftan baklava, su böreğimiz ve katmer gibi unlu mamullerimiz de mevcuttur. Kayseri’ye özgü tatlardan oluşan kahvaltılarımız ile de Kayseri’de bulunan vatandaşlarımıza veya buraya gelen misafirlere hizmet vermek kuruluş amaçlarımızdandır. Biz bir yandan Kayseri mutfağının tanıtımını yaparken, diğer yandan da bu lezzetleri müşterilerimize tattırıyoruz. 
 
YÖRESEL YEMEKLER HİZMETİ VEREN WEB SİTENİZE İLK TEPKİLER NASILDI VE İLERDE NASIL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUSNUZ?
 
Web sitemiz hizmet vermeye başladığında takdir topladı. Çünkü paket olarak ve hızlı bir şekilde yöresel yemek hizmetini vermek insanların ilgisini çekti, beğenildi. Türkiye genelinde sucuk pastırma siparişimiz ağırlıkta geliyor. Mantı siparişlerimiz de var şu an ve artıyor. Onun haricinde Kayseri’ye gelen insanlar ‘ya yöresel olarak Kayseri ile ilgili ne yemek yiyelim’ dedikleri zaman siteye giriyorlar, bu siteden kıymalı yağlamayı, sucuk ekmeği gibi ürünleri sipariş edebiliyorlar. Bu arada yüzde yüz dana etinden yapılma etli mantımız var. Bu da rağbet gören bir yemeğimiz malum. Yani yeni hizmete girmesine rağmen ilgi bizi memnun etti. Lezzetlerimiz de müşterilerimizi memnun ediyor. Bu bağlamda baktığınız zaman ilerde de ilginin artacağı söylenebilir. Öngörülerimiz de o yönde. Bu tablo da zaten ilerisi için bizlere bir fikir veriyor.
 
‘HEPSİMEŞHUR.COM’A KAYSERİ’NİN ‘YEMEKSEPETİ.COM’U DİYEBİLİRMİYİZ, SİZ DAHA FARKLI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
 
Yani ‘yemeksepeti.com’ çeşitli firmaları bünyesinde bulunduruyor ve onlara aracılık ederek hizmet veriyor. Yemek hizmeti anlamında tabi Kayseri’nin yerel yemek sitesi diyebiliriz ancak bizim farkımız sadece kendi firmamız ile hizmet vermek. Yemeğimizi kendimiz imal ediyoruz ve sunuyoruz. Bu yönüyle de hem satış hem servis olarak böyle bir hizmet Kayseri’de yok. Diğer taraftan en önemli farkımız da tabi Kayseri’ye özgü yöresel lezzetleri vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ancak o sitede her çeşit yemek bulunuyor. Bizde öyle değil. Yani biz, yöremize ait yemekleri sunuyoruz. Bunun yanında İnegöl köfte konusunda da iddialıyız. Farklı olarak bir o lezzetimiz bulunuyor.
 
SON OLARAK BİZE HİZMETLERİNİZ VE YEMEK ÇEŞİTLERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
 
Hizmetimiz arasında hem gerçek hayatta yöresel yemekleri veriyoruz açmış olduğumuz yerimizde, hem de sanal hayatta varız ve bahsetmiş olduğumuz ‘hepsimeşhur.com’ adlı sitemizden yine Kayserimize özgü yemekleri sunuyoruz. Yani hayatın her aşamasında varız. İnsanlarımızın bize ulaşması her kanaldan mümkün ve kolay. Yemek çeşitlerimiz konusunda da dediğim gibi Kayseri’ye özgü olan yemekler ağırlıkta olmak üzere, el yapımı etli mantı, pastırma çeşitleri, kağıtta pastırma sucuk ekmek, Kayseri’ye özgü el yapımı gözlememiz var. Katmerimiz, bunun yanı sıra özel olarak yaptığımız yağ mantımız var. Baklava ile su böreğimiz mevcut. İnegöl köfte konusunda iddialıyız. Kayseri’ye gerçek İnegöl köftesini getirdik. Tatmalarını tavsiye ederiz. RÖPORTAJ: KAAN AKBAŞ