KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 2. ETAP YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Hacılar'da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 2'inci etap konutlar için yıkım çalışması başladı. Hacılar Belediye Başkan Vekili Bekir Tuğrul, vatandaşlarla birlikte evlerin yıkımını gerçekleştirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 2. ETAP YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Hacılar tarihinin en büyük projesi olan ve ilçeye bin 101 konutun yapımı ile modern bir görünüm kazandıracak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, 1’inci etap 200 konutun teslim edilmesinin ardından yapılacak diğer etaplar için yıkım çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmada evlerini boşaltan hak sahiplerinin 10 hektarlık bir alanda 612 konutun yıkımı gerçekleştiriliyor.
 
Başkan Yardımcısı Ersel Elcuman ile birlikte yıkım alanını gezen Hacılar Belediye Başkan Vekili Bekir Tuğrul, burada yetkililerden bilgi aldı. Temsili olarak bir vatandaşın evini balyozla yıkan Başkan Vekili Tuğrul, “Hacılar Belediyesi olarak ilçemizin modernleşmesi ve vatandaşlarımızın konforlu konutlarda ikamet etmeleri için başlattığımız Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2018 yılı sonu itibari ile birinci etap 200 konutun teslimini yapmıştık. Şimdi de 13 hektarlık proje alanımızın kalan 10 hektarlık kısmında bulunan 612 konutun yıkımını yapıyoruz. Buradaki harabe durumundaki konutların kaldırılmasının ardından diğer etapların inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bizlere bu projenin gerçekleşmesinde destek olan vatandaşlarımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Evini temsili olarak yıkan vatandaşlar ise; “Yıllardır bu mahallede oturuyoruz. Evlerimiz eski ve kullanışsızdı, alt yapımız yetersizdi. Artık bundan sonra modern konutlarda yaşamaya devam edeceğiz inşallah. Başta Belediyemiz olmak üzere tüm yetkiliklere teşekkür ediyoruz.” Şeklinde duygularını ifade ettiler.
 
HACILAR’DA EL SANATLARI SERGİSİ
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hacılar Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde düzenlenen Kaymek Kurslarında eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği el sanatları sergisi, düzenlenen törenle açıldı.
 
Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve giyim, ev tekstili, rölyef, filografi, tel kırma, takı tasarımı, ahşap boyama ve kanaviçe türünde birbirinden güzel eserin görücüye çıktığı sergiye Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Övüç, Hacılar Belediye Başkan Vekili Bekir Tuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, yapılan çalışmaların bulunduğu stantları gezerek el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan protokol üyeleri, büyük emekler vererek ortaya birbirinden güzel tasarımlar çıkartan kadınları tebrik etti. Hanımlar da yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vererek, tüm vatandaşları sergiyi gezmeye davet etti.
 
Hacılar Kadın ve Gençlik Merkezinde açılan sergi, vatandaşlar tarafından üç gün boyunca gezilebilecek. BÜLTEN