Kayseri'nin tasarım merkezleri konusunda adı yok

Sanayi kenti olan Kayseri'nin, Ar-Ge merkezleri konusunda 13. sırada yer aldığı dikkatleri çekerken, tasarım merkezleri konusunda ise Kayseri'nin adı geçmedi.

Kayseri'nin tasarım merkezleri konusunda adı yok

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan elde edilen son bilgilerde, Kayseri’nin Ar-Ge merkezleri sıralamasında 13’üncü olduğu dikkatleri çekerken, tasarım merkezileri konusunda ise ismi yer almadı. Sanayide üretilebilecek niteliklere sahip nihai kullanıcıya yönelik geliştirilen ve odağında bulunan kullanıcıların beğenisini kazanarak işlevsellik açısından ihtiyaçları karşılayacak nitelikteki tasarım çalışmalarını ortaya koymayı amaçlayan tasarım merkezleri konusunda, Kayseri’de tasarım merkezi bulunmadığı kayıtlara geçerken, sanayi kenti olarak bilinmeyen bazı kentlerde dahi tasarım merkezi bulunduğu dikkatleri çekti.
 
BÜYÜKŞEHİRLERDE VE NİĞDE GİBİ İLLERDE DAHİ MEVCUT
 
İstanbul’da 103, İzmir’de 24, Ankara’da 21 adet tasarım merkezi bulunduğu paylaşılan bilgilerde, Denizli, Bursa, Kocaeli, Adana, Konya gibi kentlerde de tasarım merkezlerinin bulunduğu belirlendi. Bunlarla beraber sanayi kenti olarak nitelendirilmeyen Niğde, Kütahya ve Denizli gibi illerde dahi tasarım merkezi bulunduğu dikkatlerden kaçmayan verilerde, sanayi kenti olarak nitelendirilen Kayseri’de ise tasarım merkezinin bulunmadığı şaşkınlık oluşturdu. Türkiye’de 18 ilde tasarım merkezi bulunduğu söz konusu illerin ise şunlar olduğu aktarıldı; ‘İstanbul, İzmir, Ankara, Denizli, Bursa, Kocaeli, Adana, Tekirdağ, Konya, Kütahya, Aydın, Gaziantep, Manisa, Sakarya, Mersin, Antalya, Niğde ve Trabzon.’ HABER: KAAN AKBAŞ