Kayseri'nin su deposu Germiraltı

Kayseri'de yer altı su miktarı bakımından en yüksek su potansiyeli bulunan bölümün Germiraltı olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'nin su deposu Germiraltı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan edinilen son bilgilere göre, Kayseri’deki yer altı suyu potansiyeli bulunan bölgelerin inceleme sonuçlarında aralarında Keykubat, Beştepeler gibi bölgelerin de yer aldığı toplam 16 bölge içerisinde en yüksek yer altı su potansiyeli Germiraltı bölgesinde tespit edildi.
 
14 MİLYON METREKÜP/YIL
 
Kayseri’de en yüksek yer altı suyu potansiyeli bulunan Germiraltı bölgesinde 13 milyon 926 bin 657 metreküp/yıl miktarınca su potansiyeli bulunduğu belirlendi. Bu miktar ile ilk sırada yer alan Germiarlı bölgesini ise sırasıyla Keykubat, Beştepeler, Karpuzatan, Anneler Parkı, Mahrumlar, Erğirbucak, Dokuzpınarlar, Çaybağları, Mimarsinan, Gediris, Anayurt, İncesu, Toki, Hacılar ve Erkilet izledi. 
 
KAYSERİ’DE 50 YIL SU SORUNU YAŞANMAYACAK
 
Kayseri’deki yer altı su potansiyelinde durumlar bakanlığın ifade ettiği gibi olurken, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (KASKİ)verilerinde ise Kayseri’nin 50 yıl su sorunu yaşamayacağı ifade ediliyor. KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan’ın zaman zaman yaptığı açıklamalarında; “Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ, yapılan çalışmalar neticesinde gelecek 50 yıl için Kayseri’nin su sıkıntısını çözdü” ifadeleri yer almıştı. 
 
SUYUN UCUZLAMASI SUSUZLUK RİSKİ TAŞIYOR
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin su ücretlerinde indirime gitmesi, Kayseri’de benzer taleplerin gelmesine yol açarken, gerek KASKİ yetkilileri, gerekse yurdun farklı bölgelerinden su konusundaki yetkililerin yaptığı açıklamaların, insanların içme suyu olan temiz suyu hor kullandığı yönünde olduğu dikkatleri çekiyor. İçme suyu ücretlerinde yapılacak indirimlerin söz konusu su israfını daha arttıracağı yönünde endişeleri bulunan uzmanlar ise suda yapılacak indirimin kaynakları olumsuz yönünde etkileyeceğini ifade ediyor. HABER: KAAN AKBAŞ