KAYSERİ 'DEN 3 İLÇE KADIN DOSTU SIRLAMASINA GİRDİ

Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV) tarafından yapılan araştırmada, Kayseri'den 3 ilçe, kadın dostu ilçeler içerisindeki sıralamada yer aldı.

KAYSERİ 'DEN 3 İLÇE KADIN DOSTU SIRLAMASINA GİRDİ

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Karşılaştırmalı Olarak Türkiye’de Kadın Dostu İlçeler araştırmasında, nüfusu 100 binden yukarı olan toplam 160 ilçeye yer verilirken, Kayseri’den de 3 ilçe sıralamada yer buldu.
 
KAYSERİ’DE, STRATEJİK PLANINDA ‘KADIN’ KELİMESİNİN EN ÇOK YER BULDUĞU İLÇE TALAS
 
Kayseri’deki nüfusu 100 binin üzerinde olan 3 ilçeden stratejik planlarında en çok kadın kelimesi bulunan ilçe Talas oldu. Söz konusu ilçelerin stratejik planlarında ne denli kadınlara önem verildiğinin bir göstergesinin, planda geçen ‘kadın’ kelime miktarına göre belirlendiği araştırmada Talas’ın stratejik planında ‘kadın’ kelimesi toplam 42 yerde geçerken, Kocasinan’da bu miktar 17, Melikgazi’de ise 8 oldu.
 
EN FAZLA ‘KADIN’ KELİMESİ DİYARBAKIR BAĞLAR’DA GEÇERKEN, EN AZ İSE KONYA KARATAY VE OSMANİYE MERKEZDE
 
Toplam 100 bin nüfusun üzerindeki 160 ilçenin stratejik planlarında ‘kadın’ kelimesi miktarı en fazla ilan ilçe toplam 499 adet ile Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yer alırken, en az ise 1 adet ‘kadın’ kelimesi bulunan Konya’nın ilçesi Karatay ve Osmaniye merkez oldu.  
 
63 İLÇENİN STRATEJİK PLANINDA ‘KADIN’ KELİMESİ YER BULAMADI
 
Yapılan araştırmaya göre 160 ilçenin 63’ünün stratejik planında hiç ‘kadın’ kelimesi yer almadı. Söz konusu bu sonuç 8 Mart Kadınlar Günü’nde çok çarpıcı olması bakımından dikkatleri çekti. HABER: KAAN AKBAŞ