Kayseri'deki okullaşma oranında artış yaşandı

Eğitim-öğretim yılının son ermesi ile Kayseri'de yüz binlerce öğrenci karnesi aldı. Kayseri'de okullaşma oranının ise artış gösterdiği ortaya çıktı.

Kayseri'deki okullaşma oranında artış yaşandı

2.5 PUANLIK YÜKSELİŞ
 
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) elde edilen son bilgilerde, okul çağındaki çocuklardan okula gidenlerin sayısı (oranı) olan okullaşma oranı konusunda, 2016-2017 yılında bir önceki döneme kıyasla Kayseri’nin genel ortaöğretim okullaşma oranlarında artış meydana geldiği görüldü. Buna göre 2015-2016 eğitim öğretim yılında Kayseri’deki genel ortaöğretim düzeyinde net yüzde 39.24 oranında bir okullaşma oranı meydana geldiği görülürken, 2016-2017 yılındaki genel ortaöğretim düzeyindeki okullaşma oranının net yüzde 41.74 olarak gerçekleştiği dikkatleri çekti. Bu tablo ile son eğitim-öğretim yılında, bir önceki eğitim-öğretim yılına kıyasla 2.5 puanlık artış meydana geldiği belirlendi.
 
KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
 
Kayseri’nin genel ortaöğretim okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu da edinilen diğer bilgiler arasında yer aldı. Buna göre Türkiye’nin genel ortaöğretim okullaşma oranı net yüzde 40.16 olurken, Kayseri’de bu oran ise net yüzde 41.74 şeklinde oldu. 
 
Edinilen bilgilerde ayrıca Türkiye’de genel ortaöğretim düzeyindeki okullaşma oranının en yüksek olduğu il net yüzde 57.28 ile Tunceli olurken, en düşük olan il de net yüzde 23.34 ile Şırnak oldu. HABER: KAAN AKBAŞ