KAYSERİ'DE ZİYARETÇİ ÇOK FUAR YOK!

Kayseri'de bu yıl 14. sü Kayseri'de düzenlenecek olan ve hemen her yıl birkaç defa düzenlen yöresel ürünler fuarı ile yılda bir kez düzenlenen kitap fuarı dışında çok fazla fuar gerçekleşmeyen Kayseri'de fuarlara olan ziyaretçilerin yoğun olduğu gözlenirken, fuar sayısı ve çeşidinin de az olması dikkatleri çekti.

KAYSERİ'DE ZİYARETÇİ ÇOK FUAR YOK!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) edinilen son bilgilerde, Kayseri’nin fuar ziyaretçileri bakımından ilk 15’te yer aldığı kayıtlara geçti.
 
YARIM MİLYON FUAR ZİYARETÇİSİ
 
 TOBB’dan elde edilen bilgilerde Kayseri’de düzenlenen fuarlara 2017 yılında toplam 405 bin 830 ziyaretçi geldiği kayıtlara geçti. Bu miktar ile iller arasında 12’nci sıraya yerleşen Kayseri’yi ise 348 bin ziyaretçi ile Ordu takip etti.
 
 2017’DE SADECE 2 FUAR DÜZENLENDİ
 
Kayseri’de düzenlenen fuar ziyaretçi sayısının yüksek olduğu, açılan fuar sayısının ise az olduğu görülüyor. Buna göre Kayseri’de 2017 yılında sadece 2 fuar düzenlendiği öğrenilirken, bu rakam ile iller arasında gerilerde yer alıyor. Kayseri, söz konusu miktar ile Yozgat, Diyarbakır, Batman, Mardin, Amasya, Zonguldak gibi illerle aynı düzeyde geliyor. İller arasında en fazla fuar düzenlenen il ise İstanbul olurken, onu da sırası ile Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Gaziantep, Muğla ve Samsun izliyor. 
 
FUAR ŞEHİR EKONOMİYE VE TOPLUMA CANLILIK GETİRİYOR
 
Hayata dair konularda düzenlenen konularda fuarların şehrin ekonomisine ve sosyal hayatına canlılık getirdiği görülüyor. Fuarların öncelikli amaçlarının da şehrin ekonomisine kültürüne canlılık renk katmak olduğu biliniyor. HABER: KAAN AKBAŞ