KAYSERİ'DE YATIRIM TEŞVİĞİNDEN FAYDALANMANIN BEDELİ YÜKSEK

2019 Türkiye Yatırım Teşviklerinde Kayseri'nin teşviklerden faydalanabilmesi için yapacağı asgari yatırım tutarının 1 milyon lira olduğu öğrenildi.

KAYSERİ'DE YATIRIM TEŞVİĞİNDEN FAYDALANMANIN BEDELİ YÜKSEK

Bir yatırım müşavirlik şirketinin yapmış olduğu ve son kanuni düzenlemeleri de içeren analizde, Kayseri’nin yeni yatırım teşviklerinden yararlanabilmesi için yapılacak olan asgari yatırım tutarlarının 1 milyon lira olması gerektiği öğrenilirken, Kayseri ile birlikte bazı illerin de bu kapsamda yer aldığı dikkatleri çekti. Buna göre asgari yatırım düzeylerinin belirlendiği toplam 6 Bölge Teşvik kategorisinde Kayseri, en büyük bedeller ile yatırım teşviki alma koşuluna sahip olan iller arasında yer aldı. 
 
KAYSERİ İLE BİRLİKTE 20 İLDE ASGARİ YATIRIM MİKTARI 1 MİLYON LİRA OLMALI
 
2019 Türkiye Yatırım Teşvikleri haritasında teşviklerden yararlanılabilmesi için asgari 1 milyon liralık yatırım yapılmasını içeren 1 ve 2. Bölge Teşvikleri düzeyinde Kayseri ile birlikte toplam 20 il yer aldığı kayıtlara geçti. Buna göre Kayseri, Adana, Konya, Isparta, Denizli, Aydın, Bolu, Sakarya, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Antalya, Muğla, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Edirne’de teşviklerden faydalanılması için asgari yatırım tutarı 1 milyon lira olmak zorunda.
 
TÜRKİYE’DE 20 İL DIŞINDA YATIRIM TEŞVİKİ ALMANIN BEDELİ DÜŞÜK
 
Yurt genelinde yatırım teşviki almak için belirlenen asgari yatırım miktarı düzeylerinde 20 ilin asgari tutarı 1 milyon lira olarak belirlenirken, söz konusu bu illerin dışındaki illerde ise yatırım teşvikinden faydalanmak için asgari yatırım tutarının 500 bin lira olduğu belirlendi. HABER: KAAN AKBAŞ