KAYSERİ'DE YAŞAM STANDARDI SÜREKLİ YÜKSELİŞTE

Kayseri'de yaşam standardının yükselmesi ile birlikte yaşlı nüfusun artışta olduğu dikkatleri çekti.

KAYSERİ'DE YAŞAM STANDARDI SÜREKLİ YÜKSELİŞTE

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) elde edilen son bilgilerde Kayseri’de 90 yaş ve üzeri insanların sayısının sürekli artış gösterdiği kayıtlara geçti.
 
8 YILDA 2 BUÇUK KAT ARTIŞ
 
Kayseri’de 2010 yılından bu yana toplam 8 yıl içerisinde sürekli artış gösteren 90 ve üzeri yaş nüfusun söz konusu süreçte ortalama 2 buçuk kat artış kaydettiği ortaya çıktı. Buna göre 2010 yılında toplam 979 doksan ve üzeri yaş nüfusu bulunurken, 8 yıl sonunda yani 2018 yılında bu nüfus 2 bin 278 ‘e yükseldi. 
 
UZUN YAŞAMA VE YAŞIN YÜKSELMESİ YAŞAM STANDARDI ARTIŞININ GÖSTERGESİ
 
Uzun yaşama ile yaşam sürelerinin uzaması toplumda yaşam standardının yükselmesi anlamına geldiği bir kıstas olarak kabul ediliyor. Bir ülkede yaşam standardının yükselmesinin en büyük belirtilerinden biri yaş süresinin uzaması olarak biliniyor.
 
AVRUPA, ABD’DE YAŞAM SÜRESİ YÜKSEK
 
Bugün dünyaya bakıldığında Avrupa ve ABD gibi gelişmiş toplumlarda uzun yaşam süresinin yüksek olduğu dikkatleri çekiyor. Söz konusu toplumlarda yaşlı nüfusunun sürekli olarak arttığı görülüyor. Avrupa bu durumdan kaybolan iş gücü nedeniyle şikayetçi olurken, diğer taraftan da yaşam süresinin uzamasını gelişmişlik göstergesi olarak kabul ediyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ