Kayseri'de uyuşturucu operasyonları: 20 gözaltı

Kayseri'de düzenlenen 2 farklı uyuşturucu operasyonunda 20 kişi gözaltına alınırken, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Öte yandan uyuşturucu ticareti yapmaktan yargılanan İranlı şahsa da 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Kayseri'de uyuşturucu operasyonları: 20 gözaltı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda; E.G(50), İ.G(20) isimli 2 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde, evinde ve aracında yapılan aramada; toplam 6 parça 5.80 gram Metamfetamin maddesi, 3.60 gram gelen Bonzai maddesi, 18 adet Extacy hap tablet, 1 adet Hassas Terazi, 1 adet av tüfeği ele geçirildi. 
 
Yakalanan şahıslardan İ.G. Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan işlem yapılarak salıverilirken, yakalanan diğer şahıs E.G. ise Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan işlem yapılarak gözaltına alındı. 
 
Polis ekipleri tarafından düzenlenen bir başka operasyonda ise, kent genelinde uyuşturucu madde kullanan ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda, B.S, Z.S, M.S, M.Ç, S.K, S.S, M.G.A, U.Ö, E.G, Ü.Ç, M.G, Ü.A, A.K, İ.G, Y.Ç, Y.Ç, Y.A ve E.Ö isimli 18 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların yapılan üst, ev ve araç aramalarında; toplam 6 parça halinde 3 gram gelen Metamfetamin maddesi, 
 
3 parça halinde toplam 2.58 gram gelen Bonzai maddesi, 3.15 gram Esrar maddesi ele geçirildi. 
 
Yakalanan 18 şahıs hakkında uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan işlem yapılarak, şahıslar işlemlerinin ardından salıverildi.
 
İranlı zehir tacirine 8 yıl 4 ay hapis 
 
Kayseri’de Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yakalanan ve ‘uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuklu yargılanan İran uyruklu sanığa 8 yıl 4 ay hapis, 16 bin 660 TL adli para cezası verildi.
 
Şubat 2019’da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyonda yakalanan İran uyruklu Abdolnaseer M. (34) gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramada ayrı ayrı parçalar halinde metamfetmain ele geçirildi. Şüpheli Abdolnaseer M. (34) çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Abdolnaseer M. (34) ile avukatı ve bir tercüman hazır bulundu. 
 
3 tanığın dinlendiği davada M.A. isimli tanık, sanıktan 400 TL karşılığında metamfetamin aldığını söyledi. 
Tercüman eşliğinde savunma yapan 34 yaşındaki tutuklu sanık Abdolnaseer M. ise uyuşturucu madde ticareti yapan kişileri söyleyeceğini belirterek, “Ben uyuşturucuyu sattığını bildiğim kişileri söylemek istiyorum. Mohammed S. ve Murtaza S. isimli benimle aynı uyruklu kişilerin uyuşturucu sattığını biliyorum. Ben ne satıcılık ne de uyuşturucu madde kullanırım, kardeşim de uyuşturucu işi ile uğraşırdı, beraatımı istiyorum” diye konuştu. 
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Abdolnaseer M.’ye ‘uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis, 16 bin 660 TL adli para cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi. HABER-FOTO: İHA