Kayseri'de siber güvenlik konuşuldu

Siber güvenlik sektörünün önde gelen dört markası tarafından 10 ilde gerçekleştirilmesi planlanan Secure Day etkinliğinin yedinci durağı Kayseri oldu. Kayseri'de bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, fidye yazılımı saldırılarının şirketlere ekonomik zararının oldukça büyük olduğunu dile getirdi. Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal ise bir veri kurtarma planının, her işletmenin veri güvenliği stratejisinin bir parçası olması gerektiğini belirtti.

Kayseri'de siber güvenlik konuşuldu

Siber güvenlik sektörünün önde gelen dört şirketi Bitdefender, Veeam, Veri Kurtarma Hizmetleri ve WatchGuard’ın iş birliğiyle Türkiye genelindeki 10 şehirde düzenlenmesi planlanan Secure Day’ın yedincisi Kayseri’de gerçekleşti. Düzenlenen Secure Day etkinliğinde alanında uzman isimler, siber güvenliğin şirketler için önemine değinerek uyarılarda bulundu. Teknolojideki en yeni trendler ile şirketlerdeki bilgi güvenliğine yönelik tehditlerin ele alındığı etkinliğe Kayseri’deki pek çok kurumun temsilcisi ve IT yöneticileri katıldı.
 
Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu yaptığı konuşmada; “Siber saldırıların ekonomiye zararı büyük” derken, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal ise “Şirketler ileri düzey güvenlik sistemlerine yatırım yapmalı” ifadelerinde bulundu.
 
ALANINDA UZMAN İSİMLER SİBER GÜVENLİĞİ ANLATTI
 
Etkinlikte WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, katılımcılara uç birimde siber saldırılara karşı defansif stratejinin önemini aktarırken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, siber saldırı ve/veya fiziksel felaketlere karşı kurumlara ne gibi çözümler sunduklarından bahsetti. Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, 2017 yılında gerçekleşen saldırılar ve trendleri özetlerken Veeam Türkiye Sistem Mühendisi Egemen Edrem, saldırılar sonrası yaşanabilecek veri kayıpları ve iş sürekliliğinin önemine değindi. İlhan & Duman Avukatlık Ortaklığı’ndan Av. Hatice Name Parlak, Nisan ayında yürürlüğe giren KVKK ile birlikte her kurumun bilmesi gereken çalışmalar hakkında temel ipuçlarına dikkat çekti ve İsa Altun ise özellikle Türkiye’de yaşanan siber saldırı vakalarını katılımcılarla paylaşarak, yaşanabilecek zararın kurumlar tarafından önemsenmesini sağladı.
 
Kayseri’de gerçekleşen Secure Day etkinliğinin her ay bir il olmak üzere, toplam 10 şehirde gerçekleştirilmesi planlanıyor. BÜLTEN