Kayseri'de iki günde metrekareye 2 kilogram yağmur yağdı

Kayseri'de hafta başından itibaren etkili olan yağışlarda metrekareye 2 kilogram yağmur düştü.

Kayseri'de iki günde metrekareye 2 kilogram yağmur yağdı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Pazartesi günü Kayseri'de metrekareye 1.5 kilogram yağış düşerken, Salı günü ise metrekareye 300 gram yağış düştü. Yetkililer, yağışların Pazar gününe kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini ifade ederken, Cuma günü havanın gök gürültülü ve sağanak yağışlı olmasının beklendiğini duyurdu. 
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak şu uyarılarda bulundu: 
"Yapılan son değerlendirmelere göre; 13.06.2019 Perşembe ve 14.06.2019 Cuma günü çoğunlukla öğle saatlerinden sonra Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerinde kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur ve yer yer dolu şeklinde olacağı, rüzgârın; güney ve batı yönlerden, yağış öncesi ve yağış anında kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği bekleniyor. 
 
Beklenen kuvvetli yağış ile birlikte görülebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir." HABER: İHA