KAYSERİ'DE ALTIN BİLMECESİ

Kayseri'de altın madeni bulunmadığı haritalarda belirtilirken, madencilerin ise altın çıkarmak için yatırım kararı alması kafaları karıştırıyor.

KAYSERİ'DE ALTIN BİLMECESİ

Kayseri’nin madencilik bakımından Türkiye’deki önemli kentlerden biri olduğu bilinirken, Maden Tetkik Arama Kurumu’nun (MTA) maden haritasında altın madeni bulunmadığı ifade ediliyor. Buna karşın Kayseri’nin Develi ilçesinde Kanada menşeli dev altın maden şirketi altın çıkarmak için büyük bir yatırım yapma kararı alıyor.
 
HABERİ Mİ YOK, GİZLENİYOR MU!?
 
Söz konusu duruma ilişkin görülen tabloda kafalar karışırken, akıllara; ‘MTA’nın altın madeni olduğundan haberi mi yok, yoksa altın olduğu gizleniyor mu’ sorusu geliyor. Kayseri’de bulunan diğer bir çok maden haritada belirtilirken, sadece altının gösterilmemesi ise merak uyandırıyor.
 
ALTINA DEV YATIRIM KARARI ALINMIŞTI
 
Geçtiğimiz süreçte Kanadalı dünyanın dev altın maden şirketi olan Centerra Gold’un Kayseri’nin Develi ilçesinde altın çıkarma kararı aldığı gerek yerel, gerekse yaygın basında ‘Dünya devi Kayseri'de altın çıkaracak’ şeklinde başlıklarla habere konu olmuş, söz konusu yatırımın ise 210 milyon dolar civarında olduğu ifade edilmişti. HABER: KAAN AKBAŞ