KAYSERİ ULAŞIMDA İHYA OLACAK

Kayseri'deki ulaşım atağı ve yatırımları hız kesmiyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2019 yılı yatırım programında önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 4 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı planlanıyor.

KAYSERİ ULAŞIMDA İHYA OLACAK

Söz konusu yatırım programında 2019 ila 2022 yılları arasında yapımına başlanarak tamamlanması öngörülen hızlı tren, tramvay, raylı sistem elektrifikasyon hizmetleri, hava alanı binası ve irili ufaklı karayolu için planlanan yatırım miktarının 4 milyar liranın üzerinde olduğu dikkatleri çekti.
 
KAYSERİ; HAVA, KARA VE DEMİR YOLUNDA DAHA DA ENTEGRE OLACAK
 
Kayseri’de önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapımına başlanarak tamamlanması öngörülen başta hızlı tren ile hava alanı genişlemesi ve bina yapımı olmak üzere diğer demiryolu ve karayolu ulaşımı yatırımları ile gerek semtlerine, gerek bölgesine, gerekse ülkeye daha fazla entegre olacak. Kayseri için yatırım programında yer alan bazı demir, hava ve kara yolu projeleri ise şunlar oldu; 'Elektrifikasyon (E), Sinyalizasyon (S) ve Telekomünikasyon Tesisleri Yapımı (T) ve Altyapı İyileştirmesi, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren, Kayseri Talas Mevlana-Furkan Kavşağı Tramvay Hattı, Kayseri Hv. Terminal Binası ve Apron Yapımı, Boğazköprü-Himmetdede-Avanos Ayrımı, Kayseri-Tomarza Ayrımı, Tomarza Ayr. - Pınarbaşı, Pınarbaşı- 5. Bl. Hd, Kırıkkale-Kırşehir-Himmetdede Ayrımı, Himmetdede Ayrımı-Boğazlıyan, (Pınarbaşı-Gürün)Ayrımı-Kaynar, Kayseri-Niğde' HABER: KAAN AKBAŞ