KAYSERİ TURİZMİYLE DE ÖNE ÇIKIYOR

15-22 Nisan Turizm Haftası'nda Kayseri'nin sahip olduğu sağlık merkezleri potansiyeli ile sağlık turizmine aday olduğu dikkatleri çekerken, turizm konusunda en çok aranan iller içerisinde yer alıyor.

KAYSERİ TURİZMİYLE DE ÖNE ÇIKIYOR

Kayseri'de en son Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden olan ve hizmete giren Şehir Hastanesi ile birlikte, diğer illerle kıyasla çok sayıda özel hastane, ihtisas hastanesi, sağlık ve araştırma merkezi bulunurken, sağlık turizminin diğer argümanlarından olan spor merkezleri, Erciyes Kayak Merkezi gibi imkanların da bulunması, Kayseri'nin bir sağlık turizmi merkezi olma yolunda ivme kazanmasını sağlıyor. Kayseri’de ayrıca termal su, mineralli su, içmeceler de bulunurken, söz konusu suların romatizma, kadın hastalıkları gibi bir çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Kayseri’deki doğa yürüyüşü yapmak için ideal olan Erciyes Dağı, Aladağlar Milli Parkı, Zamantı Vadisi gibi yerler ise sağlıklı yaşamak adına dağcılık ve doğa sporları için gerek şehir sakinlerine gerekse ziyaretçilerine olanak sağlıyor. 
 
ANADOLU'NUN İLK HASTANELERİNDEN BİRİSİ KAYSERİ'DE
 
Anadolu’da darüşşifa olark isimlendirilen ve dönemin ilk hastanelerinden olan şimdiki adı ‘Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ olan Gevher Nesibe Darüşşifası ve Medresesi, Kayseri’deki sağlığa gösterilen özenin bir örneği olarak nitelendirilebilirken, halen, kurulduğu günlerdeki tedavi yöntemlerinin canlandırıldığı müzenin sağlık turizmine katkısının olduğu da kayıtlara geçiyor. 
 
SAĞLIK TURİZMİNİ HEDEFLEYEN DERNEK 
 
Kayseri’deki sağlık turizmi potansiyelini değerlendirmek ve Kayseri’yi bir sağlık üssü haline getirmek için Anadolu Sağlık Turizmi Derneği (ASTUDER) faaliyetlerini yürütüyor. Söz konusu dernek, Kayseri’nin sahip olduğu sağlık turizmi potansiyeli ile alakalı olarak hedefini şu şekilde ifade ediyor; ‘dernek olarak Kayseri'yi sağlık turizminin başkenti yapmayı hedefliyor ve çalışmalarımızı yapıyoruz.’
 
KAYSERİ TURİZMDE EN ÇOK ARANAN ŞEHİRLER ARASINA GİRDİ
 
Kayseri, turizm bakımından en çok aranan iller arasında yer aldı. 30’dan fazla uluslararası pazarda seyahatseverlere hizmet veren ‘seyahat arama’ web sitesi ‘momondo’da, en fazla arama yapılan iller arasında Kayseri de yer buldu.
 
Söz konusu web sitesindeki ‘popüler şehirler’ bölümündeki momondo üzerinden en çok aranan şehirler listesinde; İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon, Gaziantep, Bodrum, Lefkoşa gibi Türkiye ve Kıbrıs'taki il ve yerleşimlerin yanı sıra Londra, Kiev, Moskova, Amsterdam, Düsseldorf, New York, Bakü, Bangok, Berlin, Paris, Frankfurt, Münih, Odessa ve Kopenhag gibi dış şehirlerin de en çok aranan turistik iller arasında bulunduğu görülürken, Kayseri'nin de en çok aranan iller arasında yer aldığı dikkatleri çekti. 
 
KAYSERİ TURİZM TESİSLERİNDEKİ YATAK SAYISINDA 44 İLİ GERİDE BIRAKTI
 
Kayseri turistler için konaklama tesislerindeki toplam yatak sayısında 44 ili geride bıraktı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan elde edilen son bilgilere göre Kayseri’de turistlerin konaklaması için tahsis edilen yatak miktarının toplam 5 bin 164 olduğu öğrenilirken, Kayseri’nin söz konusu miktar ile Kayseri, 44 ili geride bıraktı. HABER: KAAN AKBAŞ