Kayseri, tekstil ve mobilyadan sonra halıcılıkta da öne çıkıyor

Kayseri'nin iller içerisinde tekstil ve mobilya konusunda ilk sıralarda olduğu bilinirken, halı üretimi konusunda da ilk 3'te olduğu ortaya çıktı.

Kayseri, tekstil ve mobilyadan sonra halıcılıkta da öne çıkıyor

Ticaret Bakanlığı'ndan öğrenilen bilgilerde,  makine halısı üretiminde Türkiye’de ilk sırada Gaziantep olduğu belirlenirken, Gaziantep’in ardından ise İstanbul ile Kayseri’nin yer aldığı kayıtlara geçti.
 
EL HALISINDA DA BÜYÜK POTANSİYEL VAR
 
Kayseri’ye ait bir çok halı fabrikası ve markası bulunduğu bilinirken, makine halısının yanı sıra el halısı anlamında gerek coğrafi işaret bakımından marka değeri bulunan Kayseri’nin ilçelerinden Bünyan ile Yahyalı-halıları, gerekse el halılarını üretebilecek bilgi, deneyim, alet, üretim argümanları gibi el halısı üretim alt yapısı bulundurması bakımından Kayseri’nin makine halısı yanında el halısı konusunda da büyük bir potansiyele sahip olduğu dikkatleri çekiyor. 
 
AYDA 1 MİLYON DOLARLIK HALI İHRACATI
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) elde edilen son bilgilerde ise Kayseri’nin, 2019 yılı Ocak-Mayıs ayları aralığında 5 milyon 749 bin dolarlık halı ihracatı yaptığı görülürken, Kayseri’nin aylık olarak ortalama 1 milyon dolarlık halı ihracatı yaptığı dikkatleri çekiyor. Kayseri, en fazla halı ihracatı yapan iller arasında yer alıyor. HABER: KAAN AKBAŞ