KAYSERİ KÜTÜPHANE BEKÇİSİ

Kayseri'nin kütüphane kullanıcı miktarında 78 ili geride bırakarak 3'üncü il çıktığı kayıtlara geçti.

KAYSERİ KÜTÜPHANE BEKÇİSİ

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) edinilen son bilgilerde Kayseri, halk kütüphaneleri ziyaretçisi miktarında 3’üncü sıraya tırmanırken, kitap okuma konusunda iddialı illerden oldu.
 
5’İNCİ SIRADAN 3’E YÜKSELDİ
 
Kayseri’nin halk kütüphaneleri ziyaretçisi miktarında ülkede 3’üncü il olduğu belirlenen 2018 yılı rakamlarında, bir önceki yıla kıyasla ise Kayseri’nin sıra atladığı dikkatleri çekti. Kayseri, söz konusu bilgiler ışığında 2017 yılında 5’inci sırada yer alırken, 2018 yılına gelindiğinde ise iki sıra yükselerek 1. Konya ve 2. İstanbul’un ardından 3’üncü sıraya yerleşti. Halk kütüphaneleri ziyaretçileri miktarında yükseliş kaydeden Kayseri, başkent Ankara’yı da İzmir ve Bursa gibi daha büyük ölçekli illeri geride bıraktı.
 
KULLANICI SAYISINDA 300 BİN ARTIŞ
 
Kayseri’de, Kayseri nüfusunun yaklaşık olarak bütünü kadar kullanıcının ziyaret ettiği belirlendi. Buna göre 2017 yılında toplam 831 bin 952 olan kullanıcı miktarının, 2018 yılına gelindiğinde ise yaklaşık 300 bin kullanıcı artış göstererek 1 milyon 140 bin 277’ye yükseldiği ortaya çıktı. 
 
REKOR KONYA’DA
 
Edinilen bilgilerde, iller içerisinde kütüphane kullanıcı miktarı bakımından Konya rekor kırarak ilk sırada yer aldı. Buna göre Konya, 2018 yılında toplam 2 milyon 489 bin 25 kullanıcı ile iller arasında İstanbul’u dahi geride bırakarak ilk sırada yer aldı. Konya’yı sırası ile İstanbul ve Kayseri takip etti. İller arasında son sırada ise 13 bin 616 kullanıcı ile Ardahan geldi. HABER: KAAN AKBAŞ