Kayseri, kredi kartları kullanımını azalttı

Kayseri'nin kredi kartı kullanımını azalttığı ortaya çıktı.

Kayseri, kredi kartları kullanımını azalttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) elde edilen son bilgilerde, Kayseri’de bireysel kredi kartları kullanımına bağlı olarak harcanan tutarda düşüş meydana geldiği ortaya çıktı. 
 
11 MİLYON LİRALIK AZALMA
 
Kayseri’nin yerli ve özel kategorideki bireysel kredi kartları harcamaları tutarında 2019 yılının ilk döneminde azalma yaşandığı dikkatleri çekerken, bu azalmanın milyonlarca lira olduğu ortaya çıktı. Buna göre 2018 yılının son çeyreğinde Kayseri’de yerli ve özel kategoride bireysel kredi kartı kullanım miktarı toplam 663 milyon 134 bin lira olarak gerçekleşirken, 2019 yılı ilk çeyreğinde gelindiğinde ise bu miktar 652 milyon 432 bin liraya geriledi. 
 
ÜLKE GENELİNDE DE DÜŞÜŞ GERÇEKLEŞTİ
 
BDDK’dan elde edilen son bilgilerde, Kayseri’deki durumun yurt genelinde de görüldüğü dikkatleri çekti. Buna göre 2018 yılının son çeyreğinde Türkiye’de toplam 47 milyar 489 milyon 700 bin liralık yerli ve özel kategorideki bireysel kredi kartı kullanımı yaşandığı belirlenirken, 2019 yılının ilk çeyreğinde ise bu rakam toplam 46 milyar 672 milyon 242 bin lira oldu. HABER: KAAN AKBAŞ