KAYSERİ KİŞİ BAŞI MEVDUATTA ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Kayseri'nin yerli ve özel kategorideki bankalarda bulundurduğu kişi başı toplam mevduat miktarında 55 ili geride bıraktığı ortaya çıktı. Kayseri'nin, söz konusu mevduat miktarında ülke ortalamasının üzerinde yer aldığı da dikkatleri çekti.

KAYSERİ KİŞİ BAŞI MEVDUATTA ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) elde edilen son bilgilere göre Kayseri’nin yerli ve özel kategorideki kişi başı toplam mevduat miktarında 55 ili geride bırakarak 25’inci sırada yer aldığı dikkatleri çekerken, Kayseri’nin kişi başına düşen mevduat miktarının 3 bin lirayı aştığı kayıtlara geçti.
 
ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE 
 
Kayseri’de yerli ve özel kategorideki bankalarda bulundurduğu kişi başı toplam mevduat miktarının, ülke ortalamasının üzerinde olduğu belirlendi. Buna göre 2019 yılı ilk çeyreği itibariyle Türkiye’deki yerli ve özel kategoride bankalarda bulunan kişi başı toplam mevduat miktarı ortalaması 3 bin 226 lira olurken, Kayseri’deki miktar ise 3 bin 399 lira olarak kayıtlara geçti.
 
ARTIŞ YAŞANDI
 
Kayseri’de kişi başına düşen mevduat miktarında artış meydana geldiği gözlendi. Buna göre 2018 yılı son çeyreğinde yerli ve özel kategorideki kişi başına düşen toplam mevduat miktarının 3 bin 350 lira olduğu belirlenirken, 2019 yılının ilk çeyreğinde ise bu rakamın artış göstererek 3 bin 399 liraya yükseldiği görüldü. HABER: KAAN AKBAŞ