Kayseri ihracatı yüzleri güldürdü

A B D'nin yaptırım kararı nedeni ile Türkiye'de yaşanan döviz artışına yönelik hükumetin tedbirleri gündeme gelirken, iş çevrelerinin ortak kanaati ise ihracatın arttırılması oldu. Kayseri'deki Temmuz ayı ihracat verileri ise artış göstererek yüzleri güldürdü.

Kayseri ihracatı yüzleri güldürdü

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) elde edilen son bilgilere göre Kayseri’de ihracat rakamları bir önceki aya kıyasla Temmuz ayında artış gösterdi. 
 
1 AYDA 17 MİLYON DOLAR ARTIŞ
 
TİM’in verdiği son ihracat rakamlarında Kayseri’de Haziran 2018 ihracat rakamına göre Temmuz 2018’daki ihracat miktarında ortalama 17 milyon dolarlık artış meydana geldiği kayıtlara geçti. Buna göre Haziran 2018’de Kayseri’de toplam 141 milyon 264 bin dolarlık ihracat yapıldığı aktarılırken, Temmuz 2018’de ise bu tutarın 158 milyon 600 bin dolara yükseldiği paylaşıldı. 
 
KAYSERİ İLLER ARASINDA 12’NCİ SIRADA
 
Edinilen bilgilerde Kayseri’nin 2018 yılındaki 7 aylık süreçte yaptığı toplam ihracat miktarı ile iller arasında 12’nci sırada yer aldığı kayıtlara geçti. Toplam 1 milyar 74 milyon 39 bin dolar ihracat gerçekleşen Kayseri, sırası ile İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara, Gaziantep, Sakarya, Manisa, Denizli, Hatay ve Adana’nın ardından yer aldı. Kayseri’yi ise Konya takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ