KAYSERİ GÖNÜL ELÇİLİĞİNE GÖNÜLLÜ

Kayseri, bakanlığın gönül elçiliği uygulamasında gönüllü illerden biri oldu.

KAYSERİ GÖNÜL ELÇİLİĞİNE GÖNÜLLÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan elde edilen bilgilerde, bakanlığın projesi olan ve toplumda ‘gönüllülük’ kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Programı’nda Kayseri’nin gönüllü miktarında birçok ili geride bıraktığı dikkatleri çekti. Gönül Elçileri Programı’nda bir resim öğretmeni; haftada bir gün hastaneye giderek hasta çocuklara resim dersi veriyor, bir üniversite öğrencisi; görme engelliler için sesli kütüphanede hikayeler kaydediyor veya bir ev hanımı; evinde bir grup arkadaşıyla mantı yapıp satıyor, geliriyle 2 çocuğun okul masraflarına katkıda bulunuyor.
 
KAYSERİ 54 İLİ GERİDE BIRAKTI
 
Fazları arasında; ‘Aile ve Yoksulluk’,  ‘Çocuk (Koruyucu Aile, Çocuk İşçiliği İle Mücadele)’, ‘Engelli ve Hizmetlere Erişim’, ‘Kadın ve Güçlenme (Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi)’ ve ‘Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum’ un yer aldığı programda Kayseri, gönüllü elçi sayısında toplam 4 bin 3 elçi ile iller arasında 26’ncı sırada yer aldı. Kayseri’yi ise Artvin takip etti.
 
TÜRKİYE’DE GÖNÜLLÜ ELÇİ LİDERİ HATAY
 
Gönül Elçiliği Programı’nda iller içerisinde Türkiye’de açık ara lider olan il ise Hatay oldu. Toplamda 220 bin 371 gönüllü elçisi bulunan Hatay’ı ise 49 bin 967 elçi ile İstanbul ve 44 bin 508 elçi ile Çorum takip eden illerden oldu.
 
Türkiye’de toplam 702 bin 372 gönüllü elçi bulunduğu dikkatleri çekerken, iller içerisinde en az gönül elçisi bulunan il de toplam 263 kişi ile Tunceli oldu. HABER: KAAN AKBAŞ