Kayseri elektrik kurulu gücünde 32. sıraya yükseldi

Kayseri'nin elektrik üretimi konusundaki toplam kurulu güç konusunda iller arasında 32'nci sıraya yükseldiği ortaya çıktı.

Kayseri elektrik kurulu gücünde 32. sıraya yükseldi

Enerji Atlası’ndan elde edilen son bilgilere göre her üretim türünde illerin toplam kurulu gücü bakımından sıralamasında Kayseri yaklaşık 3 yıl önce 34. sırada gelirken, Kayseri’nin son bilgilere göre ise 32’nci sıraya yükseldiği kayıtlara geçti.
 
KAYSERİ’NİN KURULU GÜCÜ 566’TAN 835 MW’A YÜKSELDİ
 
Enerji Atlası’ndan paylaşılan bilgilerde iller arasında 32. sırada yer alan Kayseri’nin, yaklaşık 3 yıl önce toplam 566 mega wattlık kurulu güce sahip olduğu, günümüzde ise bu miktarın büyük bir artış göstererek 835 mega watta ulaştığı kaydedildi.
 
İLK SIRADA KAHRAMANMARAŞ, SONDA AĞRI
 
İllerin Türkiye’deki elektrik üretimi konusunda kurulu gücü bakımından sıralamasında ilk sırayı ise termik santraller bakımından öne çıkan Kahramanmaraş aldı. Buna göre toplam kurulu gücü 4 bin 325 mega watt olan Kahramanmaraş bu miktar ile ilk sırada gelirken, onu ise sırası ile; ‘İzmir, Çanakkale Adana, Şanlıurfa, Zonguldak, Samsun, Bursa, Balıkesir ve İstanbul illeri takip etti. Listede son sırada gelen iller de sırası ile şöyle oldu; ‘ Ağrı, Bitlis ve Çankırı’. HABER: KAAN AKBAŞ