Kayseri cezaevlerinden çıkan isim Muharrem İnce oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 24 Haziran kesin seçim sonuçlarını açıklaması ile cezaevlerindeki oy tablosu da netleşti. Kayseri'deki cezaevi sandıklarından cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce çıkarken, bir önceki milletvekili seçiminde CHP'nin çıktığı cezaevlerinden ise bu defa MHP'nin çıktığı dikkatleri çekti.

Kayseri cezaevlerinden çıkan isim Muharrem İnce oldu

Kesin sonuçlara göre Kayseri’deki cezaevlerinden 760 oy alan Muharrem İnce ilk sırada gelirken, 543 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ise ikinci sırada yerini aldı. 3’üncü sırada 295 oy ile meral Akşener bulunurken, Selahattin Demirtaş 93, Temel Karamollaoğlu 32 ve Doğu Perinçek de 2 oy topladı. Kayseri’deki cezaevlerinde, cumhurbaşkanlığı seçimine katılım oranı yüzde 98.65 olarak gerçekleşti.
 
PARTİLER İÇERİSİNDE CEZAEVLERİNDEN MHP ÇIKTI 
 
YSK’nın kesim seçim sonuçlarını açıklaması ile cezaevlerindeki oyların partilere göre dağılımı da belli oldu. Buna göre Kayseri’deki Bünyan, Develi, Melikgazi ve Yahyalı’nın aralarında bulunduğu 4 cezaevinde en yüksek oyu alan parti MHP oldu. Oy miktarlarında 589 oy il MHP ilk sırada yerini alırken, MHP’yi ise 355 oy ile CHP takip etti. Partiler içerisinde 3’üncü sırayı ise toplam 353 oy toplayan HDP aldı. Diğer partilerin oy miktarları da şu şekilde oldu; ‘İyi Parti; 202, AK Parti; 110, Saadet Partisi; 92, Vatan Partisi ile HÜDAPAR; 1. Bağımsız aday Güven Çim’e ise cezaevlerinde oy çıkmadı. 
 
MHP’NİN AF TALEBİ CEZAEVLERİ OYLARINI ETKİLEDİ
 
Seçim sürecinde kader mahkumu olanlara af getirilmesi gerektiğini ifade eden MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu girişiminin cezaevlerindeki mahkumların MHP’ye oy vermesinde etkili olduğu düşünüldü. Bir önceki milletvekili seçimlerinde CHP’nin büyük oranda oy aldığı ve en çok oy alan parti olduğu Kayseri’de, bu seçimlerde ise MHP oyları topladı. MHP’nin bir önceki milletvekili seçimlerine kıyasla oy oranını 10 katına çıkardığı dikkatleri çekti.
 
KAYSERİ CEZAEVLERİNDE SEÇİME KATILIM ORANI YÜZDE 99
 
YSK’nın kesin seçim sonuçlarında cezaevlerindeki oy oranlarını gösteren tabloda bir diğer dikkat çeken bilgi ise seçime katılım oranı oldu. Kayseri’deki cezaevlerinde 24 Haziran seçimlerinde seçimlere katılım oranının yüzde 98.99 olduğu görüldü. Cezaevlerinde toplam bin 761 oy kullanıldığı belirlendi. HABER: KAAN AKBAŞ