KAYSERİ AB'YE SIRTINI DAYADI

Kayseri'nin Avrupa Birliği'nden (AB) aldığı hibe destekleri miktarında Türkiye'de 3'üncü il olduğu ortaya çıktı.

KAYSERİ AB'YE SIRTINI DAYADI

Avrupa Birliği Başkanlığı'ndan elde edilen bilgilere göre Kayseri'nin Türkiye’de gerek hibe edinen proje sayısı ve gerekse de söz konusu projelere sağlanan hibe miktarı bakımından İstanbul ve Ankara’nın ardından 3’üncü sırada geldiği dikkatleri çekti.
 
KAYSERİ AB'DEN, 148 PROJEYE 20 MİLYON AVRO'YU AŞKIN HİBE ALDI
 
Kayseri'nin Avrupa Birliği'nden (AB) Katılım Öncesi Mali Yardımı kapsamında yürütülen Hibe Programları aracılığı ile toplam 148 projeden 20 milyon avro'nun üzerinde hibe desteği aldığı ortaya çıktı. Türkiye’de en fazla hibe desteği alan İstanbul toplam 22.513.754,69 avro ile ilk sırada yer alırken, onu da toplam 22.285.950,00 avro ile Ankara takip etti.
 
Kayseri ise İstanbul ve Ankara’nın ardından 20.462.497,14 avro ile 3’üncü sıraya yerleşti. 
 
HAYATA DAİR ÖNEMLİ PROJELER
 
Kayseri’de AB hibeleri ile destek alınan projelerin hayata dair önemli projeleri olduğu kayıtlara geçti. Kansersiz Yaşam, Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi, Erciyes Teknoparkı Bölgesel İnovasyon Merkezi, Yasadışı Göçle Mücadelede Türkiye'nin Kapasitesini Destekleme ve Yasadışı Göçmenler İçin Geri Gönderme, Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi, Jandarmanın Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Eğitimi gibi toplum için önemli projeler bunlardan bir kaçı oldu. HABER: KAAN AKBAŞ